Eventing Etten-Leur op alle fronten actief

ETTEN-LEUR - “De sponsorcommissie is heel actief bezig, we zijn druk doende met het werven van nieuwe vrijwilligers, het calamiteitenplan wordt actueel aangepast en vooral de bouwploeg is meer dan bedreven aan de slag”, zo steekt een zeer enthousiaste penningmeester Jan Bastiaansen van Eventing Etten-Leur meteen van wal.

Kortom, Eventing Etten-Leur ( 7 en 14 april) is in de voorbereiding naar de 39e editie op alle fronten meer dan actief bezig.

“De veiligheid staat bij ons voorop, zowel voor paard, ruiter als publiek” aldus Bastiaansen, hiermee verwijzend naar de afgelasting van de eerste wedstrijddag vorig jaar i.v.m. de drassige bodem vanwege de zware regenval van de avond en nacht ervoor. Maar de mannen van de SGW (in de volksmond nog altijd zo genoemd, in de beginjaren heette dit paardensportevenement Samengestelde Wedstrijden, vandaar) zijn niet gauw stuk te krijgen. Afgelopen zaterdagochtend waren maar liefst elf leden van de bouwploeg weer druk bezig met de realisatie van twee nieuwe hindernissen voor het cross/country parcours. Een stipel van boomstammen en takken die een plekje krijgt in het bos ter vervanging van de oude Hoefijzer-hindernis. Wordt weer een fraai bouwwerk. Maar een nieuwe eyecatcher wordt beslist de hindernis bestaande uit een enorme stapel dikke boomstammen. Zeg maar sjoelschijven, maar dan gigantisch groter…… Dit wordt hindernis nummer 2, in het weiland, dus kort na de start. “Hier zitten dik twee bomen in” weet Toon Naalden van de bouwploeg te vertellen. En hoeveel weegt deze kolos dan wel? “Mwah…., in ieder geval heel veul.” Een officiële naam voor deze nieuwe gigant-hindernis is er nog niet, maar ´keizer ´ Jac van de bouwploeg oppert spontaan ´de Pancake´.

Tja, het lijkt ook wel op een gigastapel uit de kluiten gewassen pannenkoeken. Maar andere ideeën voor een naam voor deze hindernis zijn welkom bij Eventing Etten-Leur. Tenslotte weer koffie koffie drinken in de keet bij de ´Waterbak´ (hindernis nr. 15) nabij de Blikken, natuurlijk met de bekende grappen en grollen want ook dat hoort erbij. En zaterdag zijn ze er weer. De klus moet klaar en dat gaat zeker lukken om straks in april weer een mooi paardensportspektakel in Etten-Leur Zuid (buitengebied in de omgeving van het Schuitvaartjaagpad) neer te zetten.

www.eventingettenleur.nl [l]