Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op zondag 20 januari organiseert de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur weer het eerste concert van 2019. Te gast is deze keer Sin City Seven, voor de regelmatige bezoekers geen onbekende want zij waren al eerder te gast bij de stichting.

Sin City is een orkest dat ook stevig aan de weg timmert om de oude stijl jazz in stand te houden. Iedere 4e zondag van de maand spelen zij in Breda in Café Boerke Verschuren, het vroegere clublokaal van de Roaring Twenties jazzclub, die op deze wijze weer nieuw leven wordt ingeblazen door de Sin City Jazzclub.

Sin City Seven Jazzband heeft haar naam met een knipoog ontleend aan het “zondige” New Orleans, waar in de Twenties van de vorige eeuw de klassieke jazz schitterde en waar grote namen geboren werden.

In New Orleans, de bakermat van deze jazzklanken, werd deze muziek vertolkt door o.a. “vaganten”, “speellieden”, “heidenen” en “zwarten” , zoals men in het algemeen oneerbiedig de muzikanten betitelde.

Voor een New Orleans “jazzbeleving” hoef je écht niet naar Amerika af te reizen...! De Sin City Seven Jazzband brengt de traditionele New Orleans jazz gewoon met zich mee en belooft dat als vanzelf “de voetjes van de vloer” zullen gaan.

En... de muzikanten komen gewóón uit Breda en omgeving!

Bezetting: Klarinet/Saxen/Vocals: Pieter Smith; Trombone/Vocals: Fred Blauw; Cornet: Werner van Loon; Tuba: Eric van Overbeek; Piano: Rob Roldaan; Banjo: Bart Schuurmans; Slagwerk: Ger Visschers.

Graag heet de Stichting weer iedereen welkom in de gastvrije Linde. Aanvang van het concert is 14:00 uur. Wilt u meer weten over de Stichting en de komende concerten bezoek dan eens de website www.jazzettenleur.nl. [l]