Alzheimer café in teken van herstelzorg

ETTEN-LEUR - Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op donderdag 17 januari in 't Warm Hart van Kloostergaard, Bisschopsmolenstrata 272, 4876 AS Etten-Leur. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00/21.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur.

Het thema van dit Alzheimer Café is: ‘Spiegelen, Optimaliseren, Compenseren en Aanleren van Vaardigheden’ (SOCAV).

Mensen met dementie raken beetje bij beetje hun vaardigheden kwijt. Soms hebben naasten zelfs het gevoel dat hun persoonlijkheid is veranderd, of is het lastig geworden om met elkaar in gesprek te komen. Tot voor kort dachten we dat er voor mensen met dementie niet veel meer mogelijk was dan een zo goed mogelijke verzorging. Dankzij nieuwe inzichten uit neurocognitief onderzoek weten we nu beter.

Herstelzorg, zoals SOCAV ook wel genoemd wordt, is heel goed mogelijk. In de beginfase van dementie, maar ook later in het proces, valt er nog veel te winnen. Door gebruik te maken van routines die opgeslagen liggen in ons langetermijngeheugen kunnen veel vaardigheden worden teruggehaald terwijl de cliënt zelf de regie houdt, ook bij cognitieve achteruitgang.

Gastspreker is Ralf Huijbregts, projectleider SOCAV.

Graag verwelkomen wij u en andere belangstellenden. Het parkeren en de toegang zijn gratis, evenals het eerste kopje koffie en/of thee. [l]