Unitas JO19-1 wint van kader in Nieuwjaarswedstrijd

ETTEN-LEUR - Voorafgaand aan de jaarlijkse nieuwjaarsborrel staat al sinds mensenheugenis de wedstrijd gepland tussen JO19-1 en een team van leiders/trainers. Zoals gebruikelijk is het weer een hele tour om elf JO19-1-spelers op te trommelen. Dit jaar gelukkig precies de benodigde 11 jongens die om 12.30 uur de weg naar De Lage Banken wisten te vinden.

Aan de andere kant waren coaches Robbie van der Does en Leon de Bruijn al weken bezig een sterren-ensemble bij elkaar te selecteren. Een mix zoeken tussen jong en oud, links- en rechtsbenig, juiste positie en ervaring valt nog niet mee. Arbiter Kees – Makkelie – Halters floot 5 minuten te laat voor de aftrap, waarna JO19-1 meteen flink uit pakte. De pijlsnelle Mitchell ging er op links vandoor. Met een klassiek poortje verschanste deze wervelwind de verder foutloos spelende Iwan en al snel werd het 1-0. Dat leek een walk-over te worden, althans zo voorspelde gelegenheids-coach Kees Wijngaards. Niets was minder waar, want de kaderleden ging tikkie-takkie spelen, mede door inbreng van ouwe rotten als D’n Hult, Robert Scholtes, Corné de Jong, Cees van de Luijtgaarden en Nicky Kiewit. Yoran Stoop vloerde een ontketende Rick v.d. Corput in de 16 en de scheids wees gedecideerd naar de stip. Kiwi ramde de bal snoeihard in het net. Kort daarna zelfs een voorsprong voor het kader, wat voor verwarring zorgde bij het rijk toegestroomde publiek. Vermeldenswaardig is de wereldgoal van good-old Edwin Hultermans. Diepe bal op maat van Eddie van Vugt naar links waar Rick de bal mooi voor gaf. Edwin nam de bal vanaf een meter of 8 van de goal ineens op z'n slof en zo prachtig binnen. Bronnen melden dat Kees de Rooij dit in z'n notitieblokje heeft gezet. Het eerste hamstring-slachtoffer (ook weer zo'n traditie) was inmiddels gevallen. Linkshalf Jordy Raaijmakers (waar van horen zeggen wederom interne scouts voor op de tribune zaten) moest eraf met een pijntje.

Na de thee gingen we vrolijk verder. JO19-1 was het een beetje beu en gaf even gas. Conditioneel waren de mannen een stuk fitter en de jongens bogen de stand om in hun voordeel. De jonge honden speelden het netjes uit en de doelpunten vielen als rijpe appelen uit de boom. Ondanks een paar geweldige reddingen van Chris Oomen die de goal van het kader verdedigde zoals Piet Schrijvers dat vroeger deed. Kiwi wilde zijn glansoptreden (zoals hij zelf naderhand verklaarde) nog meer glans geven door een penalty in de laatste minuut met een "Panenka" te nemen. Helaas, keeper Hofman had het al lang door en bleef keurig staan. Aan het eind van de wedstrijd kwam het kader echter nog aardig terug. Of dit lag aan het in de laatste 5 minuten spelen met 14 man, valt echter te betwijfelen. Halters floot na een half uurtje voor het einde met een stand van 7-5 op het bord. JO19-1 proficiat en op naar volgend jaar.

Nieuwjaarsreceptie

De aansluitende nieuwjaarsreceptie werd wederom druk bezocht. Vele handen werden er geschud en natuurlijk hoorden “de smakkers” er ook bij. Alles was weer tot in de puntjes geregeld bij Unitas’30. Annie en haar crew hadden eer van hun werk. [l]