Zwemmers DIO behouden 13e plaats in zwemcompetitie

ETTEN-LEUR - Op zondag 13 januari hebben de zwemmers van Zwem 1 mooie prestaties weggezet tijdens de tweede ronde van de D-competitie in Roosendaal. Na de eerste ronde hebben ze een 13e plaats weten te behalen en dit is gehandhaafd na de tweede ronde. Er is zelfs maar een klein verschil van 2 seconden met de verenging die 12e staat. Extra motivatie om op zondag 10 februari tijdens de derde ronde goed hun best te doen.

Er werden in totaal 22 Persoonlijke Records (PR’s) gezwommen. De jonge meiden lieten goed van zich horen, Emma Biennier, Ilse de Regt, Melissa Tamerus, Jessica van de Ven, Iris van Haperen, Aliyah Schouten en Eline Mol zetten allemaal een PR op de klokken. Maar ook de senioren dames zwommen PR’s, Lynn en Siska Post verbeterde hun tijd. De mannen bleven niet achter en zwommen ook secondes van hun oude tijden af; Robert Ta, Dennis van Haperen, Kyrian Diepens, Gijs van de Sande en Mathijs van der Logt.

Ook werd er door de zwemmers van DIO eremetaal mee naar huis genomen. Het hoogste schavot mocht maar liefst 3 keer betreden worden. Twee keer door Kyrian en Jolanda Post kreeg het goud omgehangen op de 50m schoolslag. Verder werden er ook velen zilveren medailles uitgedeeld aan onze DIO’ers. Emma, Dennis (2x), Whitney van Hoeckel, Mathijs, Jolanda namen de zilveren plakken mee naar huis. De zes bronzen medailles werden verdeeld onder: Whitney, Mathijs, Arjan van der Plaat, Aliyah en Melissa (2x).

De estafettes presteerde ook goed, op de 4x100m wisselslag werden Melissa, Ilse, Emma en Jessica knap 2de met een forse tijdverbetering. Het tweede mannen team ging naar huis met een 4e plaats op de 4x100m wisselslag met Robert, Gijs, Kyrian en Bram. Het eerste team zwom met Mathijs, Martino Valentijn, Jan van Opstal en Arjan in een spannende race naar de eerste plaats. De vrouwen zwommen de 4x50m vrije slag estafette met Siska, Lynn, Whitney en Joëlle Vaes in een knappe tijd naar de 3e plaats.

Een geslaagde wedstrijd, op naar de 3e ronde op zondag 10 februari wederom in Roosendaal. [l]