Actie kerkbalans 2019 Mariaparochie van start

ETTEN-LEUR - Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor sommigen is de kerk gewoon een mooi gebouw dat de moeite waard is om te behouden. Bovenal is het een plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. Waar u geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaarsje aan te steken als u daar behoefte aan heeft. De plek waar u kunt ontmoeten. We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag.

Maar dat centrale punt moet wel onderhouden worden. Uw kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale projecten – het zijn uitgaven die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden, en u en vele anderen welkom te heten.

Daarom is er de Actie Kerkbalans.

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. Dat is nodig omdat de kerk geen subsidie of steun van de overheid ontvangt. Vindt u het belangrijk dat de beide kerkgebouwen van de Mariaparochie in stand blijven en draagt u de activiteiten van de paraochie een warm hart toe? Geef dan voor je kerkVoor de campagne van 2019 is “Geef voor je kerk” dan ook het thema. We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en verbinden ons met mensen die steun nodig hebben. Nu het steeds vaker ‘ieder voor zich’ lijkt te zijn, wil de kerkverbinding bieden. Geef aan die verbinding. Geef aan Kerkbalans.

De Actie Kerkbalans wordt gehouden vanaf 23 januari 2019.

Dit jaar ontvangen leden een speciaal nummer Informaria waarin financiële informatie van onze parochie staat en waarin uitgelegd is hoe u kunt bijdragen. Bent u geen kerkelijk lid en wilt u toch bijdragen aan het in stand houden van de kerk en de activiteiten, dan kunt u een donatie overmaken naar rekening nummer: Nl94rabo0174881118. U kunt ook doneren via onze website www.hmaria.nl/doneren. [l]