Blik op publiek in de Linde. FOTO W. KLAASSEN
Blik op publiek in de Linde. FOTO W. KLAASSEN W. Klaassen

Oude Stijl Jazz leeft in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Zondag 20 januari organiseerde de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur weer haar eerste concert in 2019. Te gast was Sin City Seven uit Breda.

Dat de oude stijl jazz in Etten-Leur leeft bleek wel uit het feit, dat de zaal van De Linde helemaal vol liep. Meer dan honderd bezoekers wisten de weg te vinden naar deze middag. De organisatie moest stoelen en tafels bijplaatsen om iedereen een plaats te kunnen geven, maar dat zeden zij uiteraard met plezier. De Stichting merkt een stijgende bezoekerstendens en is daar uiteraard zeer blij mee, want op deze manier blijft de oude stijl jazz springlevend. De toeschouwers genoten zichtbaar van het orkest en de meesten bleven dan ook tot het eind zitten.

In februari is er geen concert, in de aanloop naar carnaval, maar 17 maart is het volgende optreden weer gepland. Ook dan verwacht de Stichting een flinke opkomst want er wordt dan gespeeld door de Original Victoria Band, het oudste nog spelende jazzorkest in deze stijl ter wereld (1924), die dit jaar haar 95 jarig bestaan viert.

Iedereen is uiteraard weer welkom op deze middag en de Stichting hoopt wederom op een “volle bak”.

Wilt u meer weten over de Stichting en de komende concerten, bezoek dan eens de website www.jazzettenleur.nl. [l]