Sophie Verdaasdonk ontvangt de Cup. FOTO REIN MERKX
Sophie Verdaasdonk ontvangt de Cup. FOTO REIN MERKX Rein Merkx

Sophie Verdaasdonk wint met Roef! De CUP NL

ETTEN-LEUR - De CUP NL in Schiedam is het grootste indoor softball toernooi dat in Nederland gehouden wordt en wordt door velen gezien als de opening van het nieuwe softbaljaar. In het internationale deelnemersveld strijden naast de Nederlandse softbal top maar liefst 7 teams uit de VS en Tsjechiƫ 3 dagen lang voor de eerste grote softbal prijs van het jaar.

Sophie en haar team Roef! gingen voortvarend van start in de poule fase en wist op vrijdag en zaterdag al hun wedstrijden te winnen, waaronder die tegen landskampioen Olympia en eindigde als eerste in hun poule. Vervolgens werden zondag in de knock-out fase ook alle wedstrijden gewonnen waardoor het team in de finale uiteindelijk tegenover Terrasvogels uit Haarlem kwam te staan. Na een spannende wedstrijd wist Roef! uiteindelijk in een zeer sterke 6de inning de finale met maar liefst 8-2 naar zich toe te trekken. Dit was al het derde jaar op rij dat Roef! De CUP NL trofee wist te winnen.

Voor Sophie een leuke opsteker, omdat haar vorige seizoen door ziekte en blessures in het water was gevallen. Dit jaar staat de Etten-Leurse softbalster voor een aantal mooie sportieve uitdagingen. Met haar team Roef! gaat ze proberen de Nederlandse softbal titel op het hoogste niveau, de Golden league, te veroveren en daarnaast wil Sophie zichzelf in de selectie voor het Nederlands team onder 19 jaar zien te spelen, dat in Augustus 2019 in de USA (in Irvine Californiƫ) aan de WK voor landenteams onder 19 jaar gaat deelnemen. [l]