Clubkampioenen Meisjes en Jongens: Naomi Verschuren Matthieu des Granges. FOTO BEN DE GRAAF
Clubkampioenen Meisjes en Jongens: Naomi Verschuren Matthieu des Granges. FOTO BEN DE GRAAF Ben de Graaf

Clubkampioenschappen bij TTV Tanaka

ETTEN-LEUR - Vorig weekend werden bij Tafeltennisvereniging Tanaka de traditionele clubkampioenschappen gehouden. Waar zaterdag de jeugd streed om de titel, trokken zondag de senioren de sportkleding aan in de hoop de felbegeerde prijs een jaar lang te mogen dragen.

Traditiegetrouw wordt in het tweede weekend van januari de clubkampioenschappen gespeeld. Een drukbezocht en populair toernooi onder de leden. Dat bleek ook dit jaar, toen ruim 20 jeugd- en bijna 40 seniorenleden zich hadden ingeschreven. Wat volgde waren dan ook twee dagen vol sportiviteit met gezond fanatisme.

Jeugd

De zaterdag met de jeugd was gelijk een mooie start. Veel deelnemers zijn nog maar enkele maanden bezig met de sport en konden op deze manier de strijd aangaan met hun trainingsmaatjes. Wedstrijden spelen waarin iets op het spel staat is toch andere koek dan een potje tijdens de training. In de ochtend kon er direct beslag worden gelegd op de titel Clubkampioen Meisjes. Naomi Verschuren trok uiteindelijk aan het langste eind in deze poule. Bij de jongens werd er in de middag uitgemaakt wie clubkampioen zou worden. De finale werd gespeeld tussen Matthieu des Granges en Ruben Verhaeren. Saillant detail is dan beide elkaar een week eerder tegenkwamen in de finale van het Backhandstoernooi in Rucphen. Net als een week eerder was het uiteindelijk Matthieu die met de hoofdprijs aan de haal ging.

Senioren

Eén dag later, bij de senioren, was het concept hetzelfde. In de ochtend werd in de damespoule beslist wie Clubkampioen Dames zou worden. Grootste kanshebber leek titelverdedigster Sophie Dijkers, aangezien haar grootste concurrenten niet meededen. De grootste verrassing van het weekend viel echter deze ochtend. Joyce Bruys kwam in de beslissende wedstrijd tegen Sophie 2-0 voor. Laatstgenoemde vocht zich echter terug tot een beslissende vijfde game, maar die werd door Joyce gewonnen. Daarmee mag Joyce zich voor het eerst clubkampioen bij de dames noemen! Bij de heren stond vanaf het begin van de dag de finale voor 90% al vast. Waar vader Rob Verschuren maar wat graag de prestatie van zijn dochter Naomi had geëvenaard, moest hij zijn meerdere erkennen in Frank Hollak. Frank versloeg Rob uiteindelijk met 3-1 wat genoeg was voor de titel Clubkampioen Heren.

Jubileum

Zoals ieder jaar was ook deze editie van de clubkampioenschappen een groot succes. Echter is deze jaargang een speciale. 2019 is namelijk het jaar van Tanaka haar 50e jubileum. Op 30 mei viert de club haar 50-jarig bestaan en dat wil men natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Voor meer informatie over de activiteiten rondom deze datum, kunt u terecht op onze speciale Facebookpagina: Jubileum: 50 jaar Tafeltennisvereniging Tanaka. [l]