Start mannen 47e Achilles-cross 2018. FOTO JOS VAN DER REEP
Start mannen 47e Achilles-cross 2018. FOTO JOS VAN DER REEP Jos van der Reep

48e ARV Achilles-cross

ETTEN-LEUR - Deze achtenveertigste Achilles-cross is voor de pupillen en C/D junioren van ARV Achilles ook de clubcross van 2019. Voor de deelnemers aan het ARW crosscircuit is dit de vierde van vijf te lopen crossen van dit seizoen.

De cross is uitgezet in het bosgebied “de Kogelvanger” aan de Zandspui tussen Etten-Leur en Rijsbergen.

Route beschrijving

A58 zowel vanuit Breda of Roosendaal afrit 18 Stoplichten linksaf. Rotonde linksaf richting Rijsbergen (Couperuslaan, wordt na volgende rotonde Rijsbergseweg). De Zandspui ligt links, ongeveer 1.500 meter na de rotonde.

Inschrijven

Na-inschrijven tot 30 minuten voor aanvang van het betreffende nummer bij het wedstrijdsecretariaat ter plekke. Omdat deze wedstrijd deel uitmaakt van de ARWB competitie, betalen pupillen en C/D junioren geen inschrijfgeld. Atleten in deze categorie van andere verenigingen kunnen gratis meedoen, echter buiten mededinging.

Informatie

Laatste informatie en uitslagen staan vermeld op www.arvachilles.nl.

Voor meer informatie, mail cross@arvachilles.nl.

Programma

Om 11:00 uur zijn de eerste vijf starts, dat wil zeggen dat achtereenvolgens de Mini pupillen jongens en meisjes 550 meter lopen, daarna de C pupillen jongens en meisjes voor 1.100 meter. Hierna starten de B pupillen jongens en meisjes, die ook in twee rondjes 1.100 meter afleggen. De vierde achtereenvolgende start is voor de A pupillen meisjes, die ook 1.100 meter rennen. De laatste start van dit onderdeel is voor de A pupillen jongens, die drie keer de kleine ronde (550 m) lopen.

Ongeveer om 11:30 worden voor deze categorieën de prijzen voor de Achilles clubcross uitgereikt.

De tweede startgroep begint om 11:45 uur met eerst de D junioren meisjes, die drie keer de kleine ronde lopen (1.650 m). Vervolgens gaan de D junioren jongens van start, die moeten één keer de grote ronde van 2.060 meter afleggen, net zoals de C junioren meisjes, die meteen daarna starten. De vierde start in deze reeks is voor de C junioren jongens, die doen de kleine en de grote ronde (2.610 m). Om ongeveer 12:30 volgt dan de prijsuitreiking voor de Achilles clubcross voor de D en C junioren.

Het derde en laatste startonderdeel is om 13:00 uur, wanneer alle resterende categorieën tegelijk worden weggeschoten.

De B junioren meisjes lopen dan 2 x de grote ronde (4.120 m), de A junioren meisjes en de vrouwen en vrouwen masters 3 x de grote ronde (6.180 m).

De B junioren jongens leggen 2 x de grote ronde af (4.120 m), de A junioren jongens 3 x de grote ronde (6.180 m). De mannen krijgen 5 grote ronden voor hun kiezen (10.300 m), de mannen masters 4 ronden (8.240 m). De vrouwen en mannen trimlopers kunnen kiezen uit resp. 2 -3 x of 2-4 x de grote ronde

De 48e Achilles-cross sluit af met de prijsuitreiking voor de vrouwen en mannen vanaf ongeveer 14:15 uur.

De volgende en afsluitende cross van de ARWB crosscompetitie is op zondag 17 februari in Zundert, georganiseerd door DJA. [l]