AGENDA

Woensdag 23 januari

Presentatie over Guatemala

13:45 | De Linde

Op woensdag 23 januari zullen Renje en Frans van Rij een presentatie verzorgen over Guatemala in Midden Amerika. Hierover schrijven zij het volgende: 'Omdat onze dochter daar woonde, hebben we Guatemala 16 keer bezocht en daar ook vrijwilligerswerk gedaan. Eerst een scholingsproject voor (werkende!) kinderen en nu proberen we arme families, die in een krot van plastic, karton en oude planken wonen, aan een huis te helpen. Wij vertellen over het land, over het (openbare) leven van de mensen daar en over het vrijwilligerswerk dat wij daar doen. Het land, de mensen, de cultuur en de geloofsbeleving zijn totaal verschillend in vergelijking met ons land. Wij beloven een mooie vertelling, doorspekt met voorvallen en ervaringen en ondersteund met foto's en filmmateriaal.' Wij komen bijeen om 13.45 uur in De Linde, Wipakker 16 te Etten-Leur.

Vrijdag 25 januari

Filosofisch Café

19:30 | Lambertuskerk

ZIEL - Het Filosofisch Café van 25 januari: Ontspullen. Minder spullen; meer geluk? Winkels zoals Action en Primarkt bieden 'spullen' voor spotprijzen die na enige tijd weer bij de Kringloopwinkels belanden. Ontspullen is een reactie op overdaad; leven met minder ballast, minder stress en meer vrije tijd. Wat draagt bezit eigenlijk bij aan geluk? Boswachter Liza van Velzen heeft alle overbodige zaken weggedaan en leeft in een Tiny-house met de natuur als inspiratiebron. Zij doet niet mee aan de ratrace, maar spaart liever tijd en geld om een zinvol leven te kunnen leiden. Zij verzorgt een inleiding. Zijn we (te) veel gehecht aan materiële dingen? Vrijdag 25 januari van 19.30-21.30 uur in de Lambertuskerk, Markt 62, 4875 CG Etten-Leur. Er wordt entree geheven. Aanmelden mag: contact@zininetten-leur.nl.

Zaterdag 26 januari

Repair Café

12:00 | Wijkgebouw de Gong

Elke laatste zaterdag van de maand kunt u in wijkgebouw De Gong terecht voor reparaties aan kleding, elektrische apparaten, mobieltjes, laptops, kleinmeubelen, speelgoed, fietsen enzovoort. De doelstelling is een bijdrage te leveren aan het sparen van het milieu: minder weggooien, minder consumeren. De klanten worden betrokken bij de reparaties zodat ook kennis kan worden overgedragen. Samenwerken en ontmoeten staat centraal. Er zijn op dit moment tien vrijwilligers betrokken bij het Repair Café in de Gong. Een geldelijke bijdrage is vrijwillig. Kom eens een kijkje nemen en schuif gezellig aan. De koffie staat altijd klaar! Zaterdag 26 januari van 12.00 tot 16.00 uur in wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42, Etten-Leur. Voor informatie: George Dijkstra: gdijkstra60@chello.nl of tel. 06-28358050.

Bingo

14:00 | Wijkgebouw de Vleer

Voor alle bingo geïnteresseerden, gelukvogels en alle anderen! Op zaterdag 26 januari vindt de bingomiddag plaats. U bent van harte welkom vanaf 13.30 uur. De bingo start vanaf 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur, in wijkgebouw de Vleer (Kraanvogel 22, de brede school). Er worden 6 rondes gespeeld, doe mee en maak kans op mooie prijzen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cees Wegman, 076-5020358.