Een Mauwer in de Boeg. FOTO LEURSE LEUT
Een Mauwer in de Boeg. FOTO LEURSE LEUT Leurse Leut

Mauwavonden van Leurse Leut

ETTEN-LEUR - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari organiseert karnavalsvereniging Leurse Leut voor de 46e keer de bekende vrolijke echt Leurse Mauwavonden. Tijdens deze Mauwavonden gaan niet minder dan zeven Mauwers met elkaar de strijd aan om de eer en de titel: “Grootste Mauwer van Ut Zwaajgat 2019”.

De toegang tot deze Mauwavonden is geregeld door middel van entreebewijzen. Zoals elk jaar komen deze entreebewijzen in de voorverkoop. Op zaterdag 2 februari a.s. opent Leurse Leut een verkooppunt in ’t Turfschip aan de Schipperstraat 2. U kunt daar terecht van 10.00 tot 12.00 uur. De zaterdagavond is altijd favoriet, dus als u zeker wilt zijn van een plekje op deze avond, dan is het zaak om vroeg aanwezig te zijn bij de voorverkoop. Op = Op.

Spelregels

Om teleurstellingen te voorkomen geldt het volgende: Per persoon kunt u niet meer dan zes (6) kaarten per Mauwavond kopen!

Programma

Voor zover thans bekend zullen er tenminste zeven Mauwers in de Leurse Boeg stappen. Ook voor een jolige presentatie is gezorgd. Meer informatie volgt nog op een later tijdstip.

Jurering

Over beide avonden wordt er gejureerd door een vijf-koppige jury. Deze let onder andere op de binnenkomst van de Mauwers in de zaal, de creaties/typetjes, de algehele presentatie en niet in het minst de teksten. Over beide avonden wordt er gejureerd en op zaterdagavond wordt dan bekend gemaakt wie zich de “Grootste Mauwer van Ut Zwaajgat 2019” mag noemen. Alle anderen zijn tweede. Ook u als publiek jureert mee: er is iedere avond een publieksprijs te vergeven. Het is verrassend om te zien hoe dit kan verschillen of overeenkomen met de “officiële” winnaar.

Prinselijk bezoek

Prins Adrijaon II van Ut Zwaajgat is natuurlijk aanwezig op beide avonden en hij komt niet alleen: hij wordt vergezeld van Zijn Nar Joerieke, Pliessie Carlos en de Grote Boer Peer. Ook de Raad van Elf, De Boerenraad, de Troelekus en natuurlijk Hofkapel De Turfblaozers zijn er bij. Zeker ook op deze avonden is het motto van Leurse Leut: WEMME UT BESTE STUKSKE weer van toepassing.

Info

Kijk ook op Facebook en op www.leurseleut.nl. [l]