Clinic onder toeziend oog van Manni Loosen.
Clinic onder toeziend oog van Manni Loosen. Joost Eling

Geslaagde waterpolo clinic voor DIO

ETTEN-LEUR - Om spelers en trainers van Z&PC DIO nog beter kennis te laten maken met hun sport, waterpolo, was het de Technische Commissie gelukt een clinic te organiseren en zelfs door Manni Loosen. Dit mede dankzij zijn dochter die coach is van het gecombineerde jeugdteam van DIO en Hieronymus uit Roosendaal.

Manni Loosen is oud coach van onder meer de Belgische Nationale ploeg en was bereid om de clinic te verzorgen in zwembad de Banakker in Etten-Leur.

Na wat geregel, Manni woont tegenwoordig in Kreta, was het dan woensdag 23 januari eindelijk zover.

Voorafgaand aan de training was er eerst een korte kennismaking tussen Manni en de trainers van DIO, hier stelde Manni zichzelf eerst voor en gaf daarna zijn visie over het waterpolospel.

Hierna ging het snel richting bad waar een training werd gegeven en waar Manni tijdens het tactische gedeelte meermaals ingreep en op een duidelijke toon uiteenzette hoe zijn visie hier op was.

Na afloop van de training in het water was er nog een theoretisch gedeelte voor trainers en spelers waar Manni verder inging op de afgelopen training; trainingsopbouw, techniek en tactiek.

Al met al was het voor alle trainers en spelers van DIO een zeer leuke, leerzame avond die zeker naar meer smaakt.

Interesse in waterpolo

Lijkt waterpolo jou ook wel wat? Kom dan een keer meetrainen op woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur of op vrijdag van 20.30 uur tot 21.30 uur! Voor vragen, kun je contact opnemen met Johan Meeusen via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur). Verder kun je bij Z&PC DIO natuurlijk ook terecht voor wedstrijdzwemmen en trimzwemmen. Voor verdere informatie hierover raadpleeg dan onze website: www.dioweb.nl[l]