Linda Matijsen geeft een lezing over beelddenken en hoogsensitiviteit bij kinderen en volwassenen.
Linda Matijsen geeft een lezing over beelddenken en hoogsensitiviteit bij kinderen en volwassenen. linda matijsen

Lezing over beelddenken en hoogsensitiviteit bij kinderen en volwassenen

ETTEN-LEUR - Linda Matijsen zal op dinsdag 5 februari in wijkgebouw de Gong een lezing houden over beelddenken bij kinderen en volwassenen. Ook hoogsensitiviteit, vaak voorkomend bij mensen die in beelden denken, komt aan de orde.

Linda Matijsen is ervaringsdeskundige. Ze is niet alleen zelf beelddenker en hoogsensitief, ook één van haar kinderen is hooggevoelig en denkt vooral in beelden. Linda heeft zich voor haar zoon verdiept in de materie: bij ‘Ik leer anders’ heeft ze de opleiding tot coach voor beelddenkers gevolgd. Kinderen die vooral leren door visuele waarneming, lopen vaak op sociaal gebied en bij de vakken mondelinge taal, lezen en rekenen tegen problemen aan. Het is van belang dat ouders, leerkrachten en intern begeleiders rekening houden met de mogelijkheid dat een kind met leer- en taalproblemen, een beelddenker is. Via observatielijsten is het mogelijk een beelddenker te herkennen. Als er rekening wordt gehouden met de andere manier van informatie verwerken, namelijk meer met behulp van beelden, en meer top-down, dan in woorden en bottom-up, zie je een kind vaak weer opbloeien.

In haar lezing legt Linda uit wat de samenhang is tussen beelddenken en hoogsensitiviteit en welke gevolgen dat heeft voor het leren en communiceren op school. Ook zal ze aandacht besteden aan de methodieken die gevolgd kunnen worden voor kinderen die in beelden denken. Tijdens en na de lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Indien men liever een persoonlijke afspraak maakt, kan men contact opnemen met Linda Matijsen, tel. 06-23872870, info@limattivo.nl.

De lezing vindt plaats op dinsdag 5 februari, aanvang 19.30 uur, in wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42, 4876 XA Etten-Leur. Opgeven bij: gezond.ettenleur@gmail.com vóór 2 februari. [l]