De beugelbaan onder de sneeuw! FOTO REIN NUITEN
De beugelbaan onder de sneeuw! FOTO REIN NUITEN Rein Nuiten

BC 't Palet trotseert de sneeuw

ETTEN-LEUR - Woensdag 23 januari lag de beugelbaan onder en mooie laag sneeuw. Een foto daarvan doet dan wonderen. Nog maar net verstuurd in de "beugel-app"en er kwamen al meteen enthousiaste reacties. "Dan gaan we toch gewoon sneeuw ruimen, want het is best lekker buiten", zo was het voorstel. En ja hoor vijf enthousiastelingen gingen aan de slag.

Vijf partijen zijn gespeeld. Het sneeuw ruimen had zeer positieve energie gegeven aan Jan van der Wal. Hij won 4 van zijn 5 gespeelde partijen. Johan Hoppenbrouwers, Kees Naalden, Ries Jaspers en Tonny Geldtmeijer speelden ook prima met mooie uitslagen. Maar als ze niet met Jan samen speelden, kwamen ze net iets te kort.

Ook vrijdag 25 januari is er fanatiek gebeugeld in de 7 partijen. Naast eerder genoemde beugelaars was Martien de Jong ook van de partij. Die wilde natuurlijk zijn mooie eerste plaats niet in gevaar brengen. Het begon echter totaal verkeerd. Samen met Johan tegen Jan en Ries ging Martien met 16 tegen 30 onderuit!. Gelukkig gingen de 4 partijen daarna voor Martien beter en pakte hij zelfs nog 2 keer winst. Ook Ries Jaspers was goed op dreef met 3x winst op 5 gespeelde partijen. Kees Naalden had het erg koud, maar pakte toch 2 keer winst van de 3 gespeelde partijen. Tonny Geldtmeijer heeft zich kranig geweerd in al dat geweld. Tonny zit nog wel in de achterhoede en zal dus de laatste speeldag nog even flink aan de bak moeten. Jan van der Wal kon er alweer niet genoeg van krijgen en speelde zelfs 6 partijen, waarvan 4 met winst afgesloten. De stand in het maandklassement is zelden zo spannend geweest als nu. Alles hangt af van de laatste speeldag op 31 januari! [l]