Blije gezichten bij de overhandiging van de cheque.
Blije gezichten bij de overhandiging van de cheque. Cees van Haperen

Ruim 9 mille voor Het Vrolijke Ruitertje

ETTEN-LEUR - “Wow, zo’n grote bijdrage hebben we nog nooit gekregen”, jubelde Henny Blom toen hij een cheque van maar liefst 9655 euro in ontvangst had genomen voor ‘Het Vrolijke Ruitertje’. Dit is een organisatie die sedert 1991 gehandicapte kinderen laat paardrijden op twee locaties in West-Brabant.

Twee Etten-Leurenaren, te weten Hans Vermoolen en John Huybrechts, stonden aan de basis van deze geweldige gift. Van 3 t/m 13 januari reden ze in acht dagen tijd maar liefst 7300 kilometer met hun bus een autorally van Haaksbergen, via Zweden, Finland, Noorwegen naar de Noordkaap. “Het noordelijkste puntje van de wereld”, aldus een opgetogen chauffeur Hans Vermoolen. Een barre tocht maar zonder al te grote problemen volbracht.

Er deden totaal 88 teams aan deze rally mee, waarvan zo’n 75 met sponsordoeleinden, dus voor een bepaald goed doel. Het Etten-Leurse team had voor ‘Het Vrolijke Ruitertje’ gekozen. Ruim twintig bedrijven hadden zich spontaan met een sponsorbijdrage gemeld bij de rallyrijders, hetgeen uiteindelijk resulteerde in het mooie resultaat van 9655 euro. Hierbij ook nog gezegd hebbend dat alle kosten van de rallyrit door de deelnemers zelf is opgehoest.

Wekelijks paardrijden

“In de paardenwereld kun je paarden kopen voor 50 euro tot een miljoen, maar voor dit bedrag kunnen zeker twee mooie pony’s komen”, legt Johan Vermunt, vrijwilliger van ‘Het Vrolijke Ruitertje’ uit. Vermunt is een van de 38 vrijwilligers die er voor zorgen dat 32 ruitertjes met een beperking wekelijks kunnen paardrijden. Dat is op maandag- en donderdagavond in manege De Belle in Etten-Leur en op zaterdagmiddag in manege De Molen in Hoogerheide.

´Het Vrolijke Ruitertje´ is dan ook heel blij en gelukkig met deze fantastische sponsorbijdrage zodat ze de toekomst vol vertrouwen tegemoet kunnen zien. Want elke keer als de ruitertjes ´de bak´ in kunnen is het voor hen weer een feestje! Dat zal zo wel blijven, zeker met deze geweldige sponsorbijdrage.

Een verslag van deze autorally naar de Noordkaap is in november nog op TV te zien bij RTL7.[l]