Lindsay van Zundert, winnares van Ice Talent Trophy Hasselt.
Lindsay van Zundert, winnares van Ice Talent Trophy Hasselt.

Lindsay van Zundert winnaar internationale Ice Talent Trophy 2019

ETTEN-LEUR - Lindsay van Zundert haalt weer een Personal Best tijdens de internationale Ice Talent Trophy in Hasselt (België).

Deelnemers uit tenminste 6 landen deden mee aan dit toernooi. Zo ook Lindsay van Zundert (14) uit Etten-Leur van de Kunstrijvereniging FAN Eindhoven.

Lindsay reed in de categorie Junioren haar vierde internationale wedstrijd. Op vrijdag werd de korte kuur verreden. Zij reed een prachtige kuur, met mooie pirouetten, een prachtige dubbel axel en een triple rittberger. In een veld van 26 meisjes uit 6 landen behaalde ze een score van 46.58 punten en eindige zij haar eerste wedstrijddag met een mooie 1e plaats. Tevens behaalde zij hiermee een Personal Best op haar korte kuur. Wat een verjaardagscadeau want Lindsay werd deze wedstrijddag (1 februari) 14 jaar! Happy birthday Lindsay!

Zaterdag kwam Lindsay met haar sterke lange kur waarbij ze twee triple ritbergers en 1 tripple Shalshow wist te landen. Lindsay reed een zeer sterke en elegante kur. Lindsay kreeg terecht een hoge score voor de bijzondere choreografie die zij perfect uitvoert en waarvoor alle credits naar haar coach Ansje Bocklandt gaan. Met 87.95 punten zat ze bijna 13 punten hoger en behaalde een 1e plaatst. Wat meteen een Personal Best betekende. In de totaalscore kwam ze op 134.53 punten wat 30 punten hoger was dan bij haar eerste internationale wedstrijd. Lindsay is in het totaalklassement winnaar geworden van deze Internationale Ice Talent Trophy 2019. Een zeer goede prestatie van Lindsay. Dani Loonstra (DDD – Dordrecht) is met 121.44 punten op de 2e plaats geëindigd en de derde plaats was voor Tessel Clercx (KSV) met 103.66 punten.

Lindsay had zich al ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Dit zal van 21 t/m 24 februari verreden worden als onderdeel van de Challenge Cup 2019 in Den Haag. Lindsay schaatst in het team van Ans Bocklandt - ASW Wilrijk. Daarnaast behoort Lindsay tot het toptalent team van Stichting Kunstrijden Nederland (SKN) van Joan Haanappel. Lindsay zal deze week deelnemen aan de Open Bavarian Cup in Oberstdorf. [l]