Concert in het Trouwkerkje in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op zondag 10 februari start de Orgelkring Jacobus Zeemans haar nieuwe concertserie van 2019 in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein te Etten-Leur. Bijzonder is dat voor dit eerste concert niet het orgel maar het gemengd koor Musica Cordis haar opwachting zal maken!

Musica Cordis (muziek uit het hart) is een gemengd vocaal ensemble, bestaande uit 24 enthousiaste leden, afkomstig uit heel Zeeland. Het streeft naar een hoog niveau en de zangers zijn zeer gemotiveerd om zoveel mogelijk recht te doen aan de muziek. Het repertoire bestaat uit meerstemmige vocale composities van de 14e t/m de 20e eeuw, meestal a capella uitgevoerd. De geprogrammeerde werken zijn bij voorkeur méér dan vierstemmig (zes-, acht-, twaalfstemmig en soms nog meer), omdat het koor houdt van de rijke klank die dergelijke zettingen met zich meebrengt. Onder leiding van de professionele dirigent Lieven Deroo brengt Musica Cordis vanmiddag een programma rondom het thema ‘to my beloved’, met a capella koormuziek over leven, liefhebben en herinneringen. Naast het muzikale gedeelte is er een literaire bijdrage door Jopke van der Borgt. Het geheel wordt omlijst met bijpassende beelden.

In veelstemmige composities met verschillende sferen laten de zangers van Musica Cordis de luisteraars dromen van hun kindertijd (in een gedicht van Teasdale, getoonzet door Ešenvalds), verlangen ze terug naar een geliefde plek (the road home) en mijmeren ze over hun eerste grote liefde (in muziek van Whitacre). Vervolgens staat afscheid nemen (muziek van Lauridsen op een tekst van Neruda) en herinneren centraal (o.a. Auld Lang Syne).

U bent van harte welkom op zondag 10 februari! De aanvang van het concert is 15.00 uur.

Zie ook de website van de Orgelkring www.jacobuszeemans.nl en de facebookpagina https://www.facebook.com/orgelkringjacobuszeemans. [l]