Dewi pakt het zilver. FOTO TRAINSTER KARIN
Dewi pakt het zilver. FOTO TRAINSTER KARIN trainster Karin

Dewi Govaers opnieuw tweede bij Regiokampioenschappen ZWN

ETTEN-LEUR - Afgelopen zondag werd er in Zierikzee het Regiokampioenschap ZWN geturnd. Voor Dewi Govaers (10), afgelopen week nog uitgeroepen tot één van de sportkampioenen van Etten Leur, turnend in de pupillen 2 N2, was dit de kans om te laten zien wat ze in huis heeft. Na de plaatsingswedstrijden die ze er al op heeft zitten waarmee ze zich plaatste voor de landelijke kwartfinale.

Ze startte op brug deze keer, dit is voor Dewi na haar val en blessure in het begin van het seizoen een nog steeds spannend onderdeel. Maar ze hield knap stand, een mooie oefening en salto af brachten haar tot een prachtige 13.75 pnt.

Op naar balk, wat een spanning altijd weer hierbij maar het ging super goed!! Blijven staan en een prachtige 14.35 pnt. bracht Dewi op dat moment op de eerste plaats in de wedstrijd.

Vloer is normaal gesproken Dewi haar sterke toestel maar tijdens de oefening voelde ze een pijnscheut in haar knie na een sprong waardoor ze even later op haar billen terecht kwam uit een acrobatische serie, een val dus. -1 in punten en een teleurstellende 11.95 pnt. werd het uiteindelijke punt. Een tijdje koelen voordat ze door kon naar het laatste onderdeel sprong.

Dewi was vastbesloten om niet op te geven en dit zag je terug in haar sprongen. Een nette overslag en een hele mooie schroef voorover zorgde voor een eindsprint die er niet om loog 13.625 pnt. werd het gemiddelde en dit was voldoende voor plaats twee op deze Regiokampioenschappen. Met een puntentotaal van 53.675 pnt. wat een mooie middag voor Dewi die ook nog met turnmaatje Loïs op het podium stond, die kampioene werd.

Na Dewi mocht ook haar jongere zusje Naomi nog de wedstrijdvloer betreden. Naomi turnt ook bij Dynamo Roosendaal en turnt in de instap N1. De eerste echte wedstrijd voor deze kleine meisjes. Naomi turnde een mooie wedstrijd ook zij bleef staan op de balk en had prachtige sprongen. Op rek en vloer mag nog meer moeilijkheid in de oefening maar ze heeft met een mooie vijfde plaats laten zien wat ze kan. Naomi mag volgende week gelijk weer door naar de eerste kwalificatiewedstrijd landelijk. En voor beiden komen er ook de regionale toestelfinales over twee weken weer aan.

Het is een mooi weekend geweest voor de turnsters van Dynamo Roosendaal. Overige resultaten van de 25 turnsters vullende selectie zijn te lezen in de Roosendaalse Bode. [l]