ZIEL daagt U uit

ETTEN-LEUR - Na een gezamenlijk brei project in Etten Leur, enkele jaren geleden, organiseren we nu een tentoonstelling waaraan iedereen in Etten Leur kan deel nemen.

In het najaar van 2018 daagde Zin In Etten-Leur (ZIEL) scholen, instellingen, groeperingen en personen uit, om eens stil te staan bij wat GELUK(T) voor hen betekent. Nu willen we ook u uitdagen om uw eigen moment vorm te geven en te tonen tijdens onze tentoonstelling. Zowel kinderen als volwassenen hebben hun eigen beelden en ideeën over wat GELUK(T) voor hen betekent en wij zijn dan ook erg benieuwd, hoe mensen van alle leeftijdsgroepen hier vorm aan gaan geven. Diverse scholen uit Etten-Leur hebben de afgelopen weken hun werken al bij ons ingeleverd. Zij hebben daar, alleen en ook samen, met veel plezier aan gewerkt. Ze hebben echt stil gestaan bij GELUK(T). Zij laten zien wat het is om zelf gelukkig te zijn of juist iemand gelukkig te maken. Wat doet dat met je en met je omgeving.

Zaken en situaties die niet gelukt zijn en niet gelukkig maken verdienen hierbij ook aandacht. Zo maakte groep 5 van De Vincent kraanvogels die in het oostelijk deel van de wereld symbool staan voor geluk en gezondheid. Als je een kraanvogel maakt en aan iemand schenkt, dan wens je die persoon dan ook 1000 jaar geluk en gezondheid. Deze wens willen zij dan ook versterken en daarom komen zij tijdens de tentoonstelling kraanvogels vouwen en uitdelen met de wens dat Etten-Leur een plaats wordt met heel gelukkige mensen. Zij delen deze wens zo graag uit dat zij bezoekers van de tentoonstelling willen leren hoe je een kraanvogel vouwt.

Deze maand kan van 4 tot en met 23 februari op alle dagen (behalve op de zondagen) werken ingeleverd worden tussen 10.00 en 12.00 uur op Lange Brugstraat 32 te Etten-Leur (pastorie Petruskerk). Het kan ook nog in de week van 15 tot en met 20 april op dezelfde locatie. De komende twee weken komen er opnieuw blauw/paarse flyers op diverse locaties te liggen zoals bij supermarkten en de bibliotheek en openbare gebouwen. In deze flyer staat alle informatie die u voor deelname aan de tentoonstelling nodig heeft.

Wij dagen ook U uit om alleen of met een groepje na te denken over GELUK(T) en daar iets over te schrijven, te tekenen, te schilderen enz.

Hebt U thuis niet de mogelijkheid om aan een schilderij of iets anders creatiefs te kunnen werken dan bieden wij u de mogelijkheid om op vrijdag en zaterdag 29 en 30 maart te komen werken in het gebouw van X-EL in Etten-Leur. Wij bieden U een gratis werkplek. U brengt uiteraard zelf uw eigen materialen mee. Beide dagen kunt U daar werken van 10.00 tot 17.00 uur. Koffie, thee en lunch kunt U gebruiken bij Lenti & Contenti die speciaal voor ons op zaterdag open zal gaan.

U vindt X-EL, het kleurrijke gebouw, op Stationsplein 25, schuin tegenover het station en het politiebureau. De ingang is via Lenti & Contenti.

Mocht U informatie nodig hebben, bezoek dan onze site: www.Zininetten-leur.nl of stuur een email naar: contact@zininetten-leur.nl, Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. [l]