Winst bij laatste thuiswedstrijd waterpolo jeugdteam DIO-Hieronymus DG1

ETTEN-LEUR - Het is alweer de laatste thuiswedstrijd van DIO-Hieronymus DG1. Helaas zonder volledig team want Bas en Ayca moesten zich ziek melden. Deze wedstrijd werd er gespeeld tegen de Treffers uit Rosmalen.

Al binnen de eerste minuut van de wedstrijd is het echter Hieronymus die de eerste bal in het doel treft. Miquel maakt de 1-0, vervolgens scoort Rick vlak daarna de 2-0 en in de derde minuut maakt Damian een mooie pas op Lonneke die dan meteen de 3-0 maakt. De eerste helft is duidelijk voor Hieronymus/Dio in het voordeel. Jorrit maakt de 4-0 en keeper Jorrick houd het schot van nummer 11 van de Treffers tegen die een doelkans creƫerden. Lars treft helaas de lat bij de tegenaanval maar de bal kaatst terug zodat Damian het doelpunt alsnog kan afmaken. De 7-0 gaat er in via een strakke worp van Lars naar Manley die hard het doel raakt. Miquel speelde sterk in de aanval en wist goed het overzicht te houden waardoor hij de ballen goed kon plaatsen in het voordeel van zijn team waardoor zij kansen kregen in het spel. De tweede helft komen de Treffers meer in hun spel en lijken ze de aanval te zoeken; keeper Jorrick mag aan het werk. Ook viel op dat Saar zeer alert was in de verdediging en een aantal ballen prima kon onderscheppen zodat het balbezit vaak weer naar Hieronymus/Dio kon. Hierdoor kon Vito de 9-0 scoren. De Treffers scoren alsnog een mooi doelpunt en hoewel er nog werd gefocust op een 10-1 eindstand met een aantal doelkansen voor Saar lukte dit net niet. Desondanks tevreden trainers en coaches en een tevreden team wat betreft de laatste thuiswedstrijd.

Lijkt waterpolo jou ook wel wat? Kom dan een keer meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur) of Robert Elst via jeugdcoordinatorwaterpolo@zpv-hieronymus.com (ZPV Hieronymus, Roosendaal). [l]