Eindelijk weer voetbal voor SC Unitas'30

ETTEN-LEUR - Na het Trainingskamp in Antalya was dit weer het eerste duel voor Jo8-2. De eerste oefenwedstrijd was afgelast vanwege de weersomstandigheden. 2e oefenduel stond op het programma tegen WDS'19 Jo9-2. Goed om te oefenen tegen fysiek sterkere jongens.

Buienradar gaf veel hoop dat het een droge ochtend zou blijven. Het veld was goed bespeelbaar. In de dug-out was geen enkel plek meer over. Niet van de wisselspelers maar door ouders/verzorgers met een warme bak koffie. Uiteraard werd de technische staf ook goed verzorgd. Finn trok de aanvoerdersband aan en stond voorop bij de warming-up. Gelukkig hadden we ondanks de transferverzoeken in de winterstop nog 8 man. Ook koos niemand voor het geld om in het oosten te voetballen.

Unitas'30 JO8-2 begon sterk aan de wedstrijd en de mannen van Edwin volgden goed op wat de tactiek was voor de wedstrijd. Namelijk er omheen i.p.v. er doorheen. Het veld werd goed breed gehouden door de vleugelspelers Jim en Amir. Zo viel ook de 0-1 door een mooie voorzet van Jim die bij de 2e paal Amir zag staan. Keeper Pepijn hield zijn doel droog 'nou ja figuurlijk dan'. Zelfde prestatie werd 2e helft geleverd door Sander. Klasse jongens! Mede door het goed verdedigen uiteraard van beide heren ook als veldspeler! Benjamin punterde de 0-2 binnen en liet zien dat hij veel talent heeft. Amir en Safouane zorgden voor de score bij de rust '0-4'. In de rust konden we goed gebruik maken van de kachel in de kleedkamer. Droge shirtjes aan en weer aftrappen.

In de 2e helft maakte Jim zijn belofte waar aan zijn aanwezige moeder door er 2 in te prikken. Opkomende verdediger Devran was alert bij een bal die terugkwam van de paal 0-6. Devran en Safouane hadden de linkerkant 'in the pocket'. Uiteindelijk werd het 0-8 door Safouane.

Trotse opa van aanvoerder Finn na de wedstrijd: 'Knappe prestatie van de mannen, in 2019 zijn ze nog steeds ongeslagen'.

JO15-6 verliest nipt van Kruisland

Zaterdag speelde Unitas’30 JO15-6 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kruisland JO15-1. Kruisland is een lage middenmoter in de 4e klasse. Unitas’30 een hoge middenmoter in de 5e klasse. De wedstrijd ging gelijk op. Het was Kruisland dat in de 6e minuut een verdedigingsfout genadeloos afstrafte en de 1-0 maakte. Maar onze toppers raakten niet in paniek, dus er werd dapper doorgestreden. In de 20e minuut werd de verdiende gelijkmaker gescoord. En iets later kwam Unitas met een fraaie aanval over rechts op voorsprong: 1-2. Weer iets later had Unitas nog een grote kans op 1-3, maar het schot eindigde op de lat. Zo gingen we tevreden met 1-2 de rust in.

Na de rust begon Kruisland het onze verdediging iets lastiger te maken en werd na een minuut of vijf 2-2- en in de 11e minuut zelfs 3-2. Na de laatste wissels kwam de wedstrijd weer meer in balans, en scoorde Unitas’30 de 3-3. Dit was een mooie en verdiende eindstand geweest, ware het niet dat een communicatie foutje achterin er voor zorgde dat Kruisland toch nog de 4-3 konden scoren. Helaas lukte het ons niet meer in de resterende minuten de gelijkmaker te maken, al werd daar wel goed voor gestreden.

Terugkijkend was het een leuke vriendschappelijke wedstrijd voor de start van de voorjaarscompetitie die volgende week gaat beginnen. [l]