Kekdag bij Etten-Leurse carnavalsverenigingen

ETTEN-LEUR - Op zondag 10 februari is het weer Kekdag. Op deze middag openen diverse carnavalsverenigingen in Etten-Leur hun schuurdeuren. De carnaval komt eraan en dat betekent dat traditie getrouw de bouwers alvast een voorproefje geven van wat de carnavalsoptocht in Etten-Leur dit jaar te bieden heeft.

DOOR MONIQUE JANSEN

De schuren gaan open bij Cv Ietskus Aanders, (Sander 13), Cv De Duimkes, (Haansberg 146), Cv te Gek (Hoge Bremberg 24) en Cv de Pannekoeken, (Goorstraat 3). Tussen 13:30 uur en 17:00 uur is iedereen van harte welkom om de sfeer te komen proeven voor carnaval. Vrijwilligers staan de belangstellenden graag te woord en laten graag de wagen zien.. Op deze middag kan het zomaar zijn dat u één van de twee prinselijke hoogheden uit het Stijlorenrijk of het Zwaaigat tegen het lijf loopt, of in polonaise achter een nar door de schuren loopt.

Jongeren welkom

"We hopen ook van harte onze burgemeester te mogen verwelkomen, zodat ze alvast wordt meegenomen in de plaatselijke carnaval. Er is te zien hoe de wagens worden gemaakt en wat er zo'n drie weken voor carnaval allemaal nog moet gebeuren om deze gereed te krijgen voor de Grote Optocht op 3 maart 2019", spreken de verenigingen hun wens uit. Ook hopen de bouw clubs jongeren die langskomen enthousiast te maken om ook deel te nemen aan de optocht en het plezier te beleven van het deelnemen aan carnaval. De jeugd stelt een leutige toekomst namelijk zeker.[l]