Bestuur Jan uten Houte. FOTO AD KANTERS
Bestuur Jan uten Houte. FOTO AD KANTERS Ad Kanters

Feuilleton Heemkundekring Jan uten Houte aflevering 2

ETTEN-LEUR - Heemkundekring Jan uten Houte houdt zich volop bezig met ons cultureel erfgoed waar we u graag meer over vertellen. Om u een beeld te geven van de werkzaamheden van het bestuur van de heemkundekring wordt deze aflevering aan de werkzaamheden van het bestuur gewijd.

Allereerst bestaat het bestuur uit 7 personen. Dat zijn: voorzitter, Piet Paantjens; secretaris, Jan Zengerink; penningmeester, vacature; PR en communicatie, Petra de Mönnink; iCT, Wim Hendrikx; werkgroepen, Jos Buijs; activiteiten, Bernhard Koevoets.

Elke maand vergadert het bestuur op de 2e maandag van de maand. De onderwerpen hebben betrekking op alle werkgroepen, financiën, pr en communicatie, ict, historie, belangenbehartiging bij gemeente en andere instanties en alle andere activiteiten.

Toekomst

Nadat het museum en de heemkundekring zo’n 2 jaar geleden uit elkaar zijn gegaan kijken wij verder naar de toekomst. De huisvesting is eigenlijk te klein om alle activiteiten onder te brengen en daarom kijken we naar een grotere huisvesting waar alle erfgoed spullen kunnen worden ondergebracht. Waar alle werkgroepen kunnen vergaderen c.q. overleggen en waar de bibliotheek werkgroep haar werkzaamheden kan uitvoeren.

In het verleden werden er wisseltentoonstellingsexposities georganiseerd in het museum en ook daar zoeken wij nieuwe mogelijkheden voor.

Magazine

Daarnaast starten we in 2019 met een nieuw eigen magazine. Dit magazine zal verspreid worden onder alle leden en allerlei andere geïnteresseerde organisaties, te denken valt aan de bibliotheek, horeca, gemeentehal, winkels, scholen, sponsoren, artsenpraktijken, kappers, zorgorganisaties en iedereen die er belang bij heeft. De ervaring leert dat heemkunde magazines gretig gelezen worden.

In het blad komen van allerlei artikelen te staan met betrekking tot het erfgoed van Etten-Leur.

Over verleden en heden, over gebouwen en oude culturen, over onze eigen boekjes, over genealogie en over de bibliotheek. Over bestuurlijke activiteiten en ook over de reisjes en boekpresentaties die georganiseerd worden.

Jubileum

Wist u trouwens dat bedrijven zich kunnen melden als zij een jubileum te vieren hebben? Dan kan de mogelijkheid om op verzoek van het desbetreffende bedrijf een boekje worden geschreven. Uiteraard tegen gemaakte kosten. Leuk voor de klanten en ……voor het nageslacht. “Wie schrijft die blijft.”

Een redactieteam geeft leiding aan de vormgeving en inhoud van het magazine. Een magazine dat allereerst 4 x per jaar zal worden uitgegeven en waar onze sponsoren een advertentie in kunnen plaatsen.

“Wat vindt iedereen belangrijk in Etten-Leur met betrekking tot het erfgoed?” en hoe dragen we dat breed onder de Etten-Leurenaren uit?

Wilt u graag een keer neuzen tussen de boekjes in onze bibliotheek? Wilt u een keer mee op culturele reis? Of houdt u liever van een fietstocht langs het erfgoed of misschien wel van een quiz? Allemaal zaken die al op de rails staan. Maar nu de toekomst; het verleden bepaalt de toekomst leren we op school dus is het belangrijk dat de jeugd ook daarin kan meedenken.

Bent u geïnteresseerd? Laat het ons weten: prcommunicatie@janutenhoute.nl.

Erfgoed, voor u voor mij voor ons allemaal. [l]