Wijkzuster actief op verzoek van KBO

ETTEN-LEUR - Sinds een tijdje ben is Chrissie de Nijs als wijkzuster betrokken bij een mevrouw die werd aangemeld via de cliƫnt ondersteuner van de KBO Etten (Katholieke Bond van Ouderen).

Deze mevrouw woont alleen en is vanwege ziekte lichamelijk beperkt. Mevrouw ontving al langere tijd thuiszorg en nam een keer per week deel aan de huiskamer in De Linde. Deze huiskamer is een ontmoetingspunt voor ouderen in de gemeente Etten-Leur, waar zij gezellig samen komen voor een dag vullend programma met eventueel een warme maaltijd en activiteiten. Gezien de benodigde zorg, was de huiskamer die op vrijwilligers draait niet meer passend voor mevrouw. Samen met familie, cliƫntondersteuner van de KBO en WMO zijn we gaan kijken naar een passende dagbesteding die de benodigde zorg voor mevrouw kan bieden. Daarnaast heft Chrissie als wijkzuster goed advies kunnen geven richting mevrouw en ter ondersteuning van de familie wat betreft de huidige situatie. Dus hoe kan mevrouw zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis kan blijven wonen, zoals met het inschakelen van een ergotherapeut. Tevens heeft zij geadviseerd wat de mogelijkheden zijn in de toekomst als het gaat om indicatie, zorg en wonen. De taak als wijkzuster hierin was erg divers en is samen met het professionele en vrijwilligers netwerk hebben we hierin goed samen kunnen werken. Als wijkzuster vervulde Chrissie een mooie schakelrol.

Gehoopt wordt dat nog veel leden van de KBO of ouderen, mensen met beperkingen enz. een beroep op zullen doen op de wijkzusters. [l]