Rowi Dames 1 wint op kwaliteit

ETTEN-LEUR - Rowi Dames 1 speelde afgelopen zaterdag als nummer 6 tegen de nummer 5 Savok in de Dames 2de klasse E. Gezien de ranglijst beloofde dit een echte wedstrijd te worden waar beide teams aan elkaar gewaagd waren.

De dames van Rowi beslisten de wedstrijd in hun voordeel door met 3-2 te winnen, toch zal het gevoel dat ze meer punten hadden moeten halen overheersen.

De eerste set ging lang gelijk op maar uiteindelijk hadden de bezoekers geen antwoord op de sterke services van het thuisteam waardoor het een makkelijke eerste set werd die Rowi met 25-19 won.

De 2de set nam Savok meer risico in hun service waardoor de passing van Rowi niet goed genoeg was om hun aanvallende kracht in stelling te brengen. Desondanks bleef Rowi goed bij maar werd de set wel verloren met 25-22. De coach van Rowi wisselde een aantal spelers en leek het team goed geïnstrueerd te hebben voor de 3de set. De spelverdeler van Rowi speelde zo verrassend haar aanvallers aan dat Savok had geen enkel antwoord had. Alle ballen werden met veel inzet verdedigt en in de aanval werden tactische aanvallen afgewisseld met harde aanvallen. Het Savok team was aangeslagen en probeerde de wedstrijd te ontregelen met het ophouden van het spel. Dit werd door een uitstekende scheidsrechter gecorrigeerd waardoor de irritatie aan beide kanten van het veld afnam. Het werd een eclatante 25-6 winst voor het thuisteam.

De 4de set leek dan niets meer dan een formaliteit te worden. Rowi dacht er te gemakkelijk over en Savok schakelde over in hun alles-of-niets spel. Dat leverde Savok al snel een voorsprong op in de 4de set, de bezoekers gaven deze niet meer uit handen (25-20).

Om de overwinning toch binnen te slepen moest er een 5de set aan te pas komen. Iets waar het aanwezige publiek zeker geen rekening mee had gehouden.

Rowi begon zeer sterk aan de 5de set. Door uitstekende verdediging en blokkering nam het thuisteam snel afstand van Savok. Het publiek werd nog opgeschrikt toen een speelster van Savok geblesseerd raakte aan haar knie. Dat zorgde nog voor een kleine opleving aan Savok kant maar uiteindelijk was het verschil al te groot geworden. Rowi won de set met 15-13. Daarmee wisselen Rowi en Savok op de ranglijst van plaats en staat Rowi stevig op de 5de plaats.