Yara Wortel won de gouden medaille op de 50 meter vrijeslag. Hiermee kwalificeert ze zich voor de Brabantse kampioenschappen. FOTO RON CASTELIJNS Ron Castelijns

Goud voor alledrie de zusjes Wortel

ETTEN-LEUR - Op 10 februari vond het derde deel van de nationale zwemcompetitie plaats in heel Nederland. De zussen Selene (22 jaar), Nadja (20 jaar) & Yara (16 jaar) Wortel uit Etten-Leur deden alle drie mee voor ZPV Hieronymus. Met succes, want ze mochten alle drie mininaal één keer het hoogste podium betreden.

Yara kwam uit voor het tweede team in Roosendaal. Selene & Nadja voor het hoofdklasse team van de vereniging in Vlissingen. Yara kwam 3x in actie. Haar eerste afstand was de 50 meter vrijeslag. Ze wist daar haar pas verbeterde pr opnieuw te verbeteren naar 30.97. Met deze toptijd werd ze eerste. Daarmee heeft ze zich nu ook gekwalificeerd voor de Brabantse kampioenschappen later dit seizoen. Een erg knappe prestatie. Op de 200 meter wisselslag zwom ze ook een pr en werd ze 4e in 3.04.08. Ten slotte zwom ze mee in de estafette 4x100 meter vrijeslag. Haar team werd uiteindelijk 6e op deze afstand. Het tweede team van ZPV Hieronymus verstevigd haar eerste positie in de 2e klasse Regio-Zuid. Promotie lijkt bijna zeker met nog 1 wedstrijd te gaan. Nadja en Selene zwommen in Vlissingen. Nadja zwom op de 200 meter rugcrawl naar de winst in 2.30.43. Op de 200 meter schoolslag was Selene haar 0,02 seconden voor met 2.46.91 om 2.46.93. Daarnaast won Selene de 100 meter vrijeslag in 58.97. Ook zwommen beide dames op de 50 meter vlinderslag naar goede resultaten. Het team dat in de hoofdklasse uitkomt staat op dit moment op de 15e plaats. Het team heeft zijn plaats iets veiliger gesteld en hoopt de volgende ronde nog iets te stijgen in de ranglijst. Meer informatie of wil je eens een keer mee komen trainen (vanaf zwemdilpma A)? Kijk op www.zpv-hieronymus.com. [l]