Bestuur Kenya Project Etten-Leur op werkbezoek

ETTEN-LEUR - Het werkbezoek van een bestuursdelegatie van het Kenya Project zit er weer op. Deze weken hebben we veel dorpen bezocht. De weduwen laten graag zien hoe het met hun bedrijf gaat of tonen hun nieuwe hut of koe.

Door de hoge temperaturen was het zwaar om bij de projecten te komen. De projectauto kon door de slechte conditie van de landwegen niet alle bestemmingen bereiken, waardoor we veel moesten lopen. Daardoor kunnen we ons goed voorstellen hoe het voor de vrouwen moet zijn die dit elke dag moeten doorstaan.

Hier zie je een voedselveld van een acre. Het is momenteel gortdroog in Kenia. De weduwen ploegen dit land met ossen, maar door de warmte kunnen de dieren overdag niet werken. Er wordt dan van 03:00 uur tot 05:00 uur geploegd. In die tijd kunnen ze twee keer heen en weer met de ploeg en de ossen, de volgende dag verder. Het veld ligt dan klaar om ingezaaid te worden wanneer het weer gaat regenen.

Tijdens de bijeenkomsten tonen de weduwen de betaalbewijzen van het schoolgeld van hun kinderen, zodat we zeker weten dat deze kinderen ook echt onderwijs genieten.

Binnen het bedrijvenproject wordt ook met microfinanciering gewerkt. Hoewel het niet bij iedereen tot positieve resultaten leidt, is het over het algemeen een groot succes dat voor een verhoging van de levensstandaard zorgt.

In maart is het uitgebreidere reisverslag op onze website te lezen: www.kenyaproject.nl

Ook zijn we sinds kort op Facebook te vinden met korte berichtjes en foto’s: @kenyaettenleur. [l]