Een indruk van het passieconcert in 2018. FOTO MARIEKE HANEGRAAF
Een indruk van het passieconcert in 2018. FOTO MARIEKE HANEGRAAF Marieke Hanegraaf

Kaartverkoop Passie voor de Passie van start gegaan

ETTEN-LEUR - Vanaf vandaag kan men weer op onderstaande adressen terecht voor een entreekaartje voor het passieconcert dat op zaterdag 6 april in de Lambertuskerk wordt gegeven door Projectkoor Etten-Leur. Het is de elfde keer dat zo’n concert plaatsvindt in die kerk. Deze keer staat de Lukaspassion, toegeschreven aan Bach (BWV 246), op het programma.

Opnieuw hebben zich weer tijdig ruim voldoende zangers en muzikanten aangemeld om te mogen meezingen bij dit project. Enkele maanden lang wordt er al gerepeteerd onder de vakkundige, goed georganiseerde leiding van Dieneke Bicknese – de Rhoter, waarbij ook de goede sfeer bijdraagt aan de juiste stemming. Dit laatste in dubbele betekenis van het woord. Binnenkort is de eerste repetitie samen met het orkest en solisten, zodat langzaam maar zeker het geheel gestalte begint te krijgen. Het publiek krijgt deze keer de gehele Lukaspassion te horen in compleet gezongen versie. Evangelist is Paul den Otter die vanaf het eerste uur betrokken is bij Projectkoor Etten-Leur. Daarnaast doen nog 5 andere solisten mee: Noël Casteleyn (Jezus), Ilse Jordan (mezzo), Maarten van den Hoven (tenor), Simone Gerich (alt) en Ton de Kort (bariton). Het koor neemt de partijen van het volk, de discipelen, de soldaten etc voor zijn rekening, maar bovendien wisselt het koor het lijdensverhaal heel regelmatig af met een beschouwend koraal. Het is niet te begrijpen hoe het komt dat deze passion niet vaker wordt uitgevoerd. Maar in Etten-Leur dus wel op 6 april om 20.00 uur.

Voor informatie over het projectkoor, zie de website www.projectkoorettenleur.nl of bel naar 076-5034232.

De verkoopadressen zijn: The Read Shop, Winkelcentrum 27, Etten-Leur; Gall & Gall, Kerkwerve 7, Etten-Leur; Bruna-Novelle, Van Bergenplein 62, Etten-Leur; CP-Coiffures, Lange Brugstraat 1a, Etten-Leur; De Vrije Boekhandel, Veemarktstraat 40, Breda; Kapsalon De Barbier, Bosschendijk 27, Oudenbosch. [l]