Thuis met het eremetaal om de hals.
Thuis met het eremetaal om de hals. ouders

Naomi en Dewi Govaers presteren goed op Regiotoestelfinale

ETTEN-LEUR - Voor zusjes Naomi (8) en Dewi (10) uit Etten Leur stonden dit weekend de Regionale toestelfinales op het programma. In sportcentrum de Scharen werd door BredaGym de finale georganiseerd waarvoor beide dametjes zich hadden geplaatst op eerdere wedstrijden.

Naomi uitkomend in instap N1, had zich geplaatst voor alle vier de toestellen. Naomi turnt voor het eerste jaar op wedstrijdniveau en dan ook nog eens op het allerhoogste niveau. Leren omgaan met de druk en de spanning die bij een wedstrijd hoort. Naomi begon op sprong en kan ze normaal gesproken goed. Een beetje te voorzichtig beginnen waardoor ze niet geheel stabiel neer kwam uit haar sprongen, een 13.025 pnt. was het eindresultaat, goed voor plaats 4.

Rek

Daarna naar rek, het krachtstuk wat er in haar oefening zit kan ze heel goed. Hier kan ze punten binnen slepen voor het feit dat ze nog niet kan reuzen het ging naar behoren en een mooie 13.400 pnt. was goed voor een bronzen medaille.

Balk

Balk daarna. Oefening was wat wiebelig en mist nog wat in moeilijkheid maar niet eraf gevallen dus dat was erg fijn, 11.400 pnt. was het punt wederom plaats vier voor Naomi.

Vloer

Als laatste naar vloer hier moet Naomi nog wel wat werken aan de afwerking maar dit gaat zeker steeds wat vooruit. Ze turnt een mooie oefening, maar heeft nog wat teveel instabiele momenten erin zitten toch een mooie 12.100 pnt. was het eindresultaat ook hier plaats vier voor Naomi. Wederom een mooie wedstrijd geturnd en momenten waarvan geleerd kan worden. Op naar Harlingen waar de tweede kwalificatie zal zijn voor Naomi om door te kunnen stromen naar de landelijke halve finale.

Dewi Govaers

Dewi had zich eveneens voor vier toestellen geplaatst in categorie pupil 2 N2. Kijken wat er te halen was voor Dewi. Ze begon op de balk. Een mooie oefening en geen val van balk, het resultaat was zilver met 13.550 pnt. Daarna vloer, twee weken terug ging Dewi hier nog door haar knie maar genoeg hersteld en hopelijk kan ze laten zien wat ze hier kan. Het ging goed! Een mooie strakke vloeroefening was het resultaat, alles was prima maar daar dacht de jury anders over, het punt viel wel wat tegen 12.350 pnt. alsnog goed voor plaats 3.

Sprong

Sprong hierna, mooie sprongen goede mat voor landing uit de schroef voor Dewi en het eindresultaat een mooie 13.275 en dit was een mooie eerste plaats dus Regiokampioene op sprong. De brug als laatste onderdeel, de druk was eraf. Alle voorgaande toestellen hadden een medaille opgeleverd dus kon ze haar wedstrijd relaxed afsluiten. Bij het inturnen ging het niet al te best maar in de oefening ging het goed, nette oefening met een hele hoge score 15.05 pnt. Dit had ze nog nooit gepresteerd.

Turnmaatje

Turnmaatje Loïs moest nog en die heeft een hele goede brug met meer moeilijkheid, het was dan ook niet verrassend dat Lois over de score van Dewi heen ging maar Dewi haar score was opnieuw goed voor plaats twee. Dewi verlaat de wedstrijdvloer met maar liefst vier medailles, dat was nog eens een mooie dag voor haar.

Medailles

Er gingen op deze dag maar liefst 51 toestelmedailles mee met de A Selectie van Dynamo Roosendaal. Wat een bijzonder mooi team. [l]