17 persoonlijke records voor Z&PC DIO in Zierikzee

ETTEN-LEUR - De 3e ronde van het Minioren-Junioren circuit werd afgelopen zondag gezwommen in Zierikzee. Z&PC DIO was met 1 zwemmer en 6 zwemsters aanwezig, onder begeleiding van coach Marlies en trainster Jolanda.

Renzo Tamerus (2008) liet zien zijn mannetje te staan tussen alle meiden en startte op de 100m vrije slag en 100m rugcrawl. Op beide afstanden verbeterde hij zijn persoonlijk record (PR) en ook op de 50m vrije slag als tussentijd verbeterde hij zijn snelste tijd. Op de 100m rugcrawl zwom hij maar liefst 15 seconden van zijn tijd af en mocht hij het podium beklimmen om een bronzen medaille op te halen.

Zus Melissa Tamerus (2005) en Jessica v/d Ven (2006) waren vandaag de oudste dames. Ze hadden met 100m vlinderslag, 50m vrije slag en 50m rugcrawl een zwaar programma, maar deden dit beiden erg goed. Melissa behaalde op de vrije slag een mooie zilveren medaille en behaalde goud op de rugcrawl. Op de vlinderslag zwom zij een mooi PR. Jessica zwom op de vlinderslag 8 seconden van haar tijd af en zwom ook een PR op de 50m vrije slag. Wegens een schouderblessure heeft zij helaas af moeten melden voor de rugcrawl.

De jongste meiden van de groep, Ilse Ammerlaan, Lotte Blanken, Evy Scherpenisse en Anniek Schoonwater (allen 2008), moesten vandaag de 400m vrije slag zwemmen en 100m rugcrawl. Lotte had de zware 400m al eens eerder gezwommen, maar haalde de grootste PR van de dag door maar liefst 16 seconden harder te zwemmen dan de vorige keer. Ilse, Evy en Anniek zwommen deze afstand voor het eerst en ondanks de zenuwen behaalden zij mooie tijden in erg goed ingedeelde races. Alle meiden zwommen ook een PR op de tussentijd op de 200m en Evy deed dit zelfs ook nog op de 100m tussentijd. Dat er tijdens de trainingen nog extra was geoefend op het keerpunt van de rugcrawl was goed te zien. Alle jonge meiden hebben de 100m rugcrawl goed gezwommen en Lotte en Anniek verbeterden wederom hun persoonlijk record.

Deze ronde van het Minioren-Junioren circuit was alweer de laatste van dit seizoen, maar onze zwemmers zullen nog gaan deelnemen aan andere wedstrijden waarop zij weer hun persoonlijk snelste tijden zullen proberen te verbeteren. [l]