Prins Adrijaon II blaast alvast een stukske. FOTO LEURSE LEUT JV
Prins Adrijaon II blaast alvast een stukske. FOTO LEURSE LEUT JV Leurse Leut JV

Groots Blaoskabaolfestival op de Leur

ETTEN-LEUR - Jaarlijks organiseren de leden van De Turfbloazers, de Hofkapel van Prins Adrijaon II van karnavalsvereniging Leurse Leut, het zogenoemde “Blaoskabaolfestival” in de aanloop naar karnaval. Een mooie gelegenheid om alvast op te starten.

Traditie

Zo wordt deze inmiddels al 27 jaar ‘oude’ traditie ook dit jaar weer voortgezet. Op vrijdagavond 22 februari is het weer zover. Het bekendste en gezelligste kapellenfestival van Ut Zwaajgat, omliggende gehuchten en verre omstreken vindt dan plaats vanaf 20.00uur. De muziektempel is voor deze gelegenheid gevestigd in de Residentie van Leurse Leut: Café Hof van Holland aan het van Bergenplein 41. Deze Residentie zal flink gaan stampen op de muzikale golven! Maar liefst 11 gerenommeerde kapellen vormen de beste stukskes van de muzikale legpuzzel. Dat zijn in willekeurige volgorde: Dweilorkest De Hutseklutsers, Feestorkest Sjubokz, Dreddezewir, De Kinkels en Simpelfonie uit Etten-Leur, de Knijpers uit Breda, ’t Boskapelleke van ’t Liesbos, D’Ruit uit Prinsenbeek, BB Ullie uit Hoeven, Thuisnietouwe uit Teteringen, en natuurlijk de Hofkapel van Prins Adrijaon II van Ut Zwaajgat: de Turfblaozers.

Thema

Het speciale thema voor deze avond is: Blaost oew beste stukske. Dat slaat natuurlijk helemaal op de inhoud van de avond, en sluit mooi aan bij het motto van Leurse leut: Wemme ut beste stukske. De orgniserende Turfblaozers vertellen enthousiast wie er allemaal de sterren van de hemel gaan blazen. Zij zijn er zeker van dat iedere karnavalsvierder, maar zeker ook elke muziekliefhebber hier een gezellige avond kan hebben. Ten overvloede: de toegang is, zoals altijd, geheel gratis! Ook leuk om te weten.

Hoog bezoek

Natuurlijk ontbreekt Prins Adrijaon II van Ut Zwaajgat niet. Hij wordt vergezeld van zijn Nar Joerieke, Pliessie Carlos en Grote Boer Peer. Ook de Raad van Elf, Troelekus en Boerenraad zijn present. Het zal weer een gezellig evenement van Leurse Leut worden, dat aardig past bij het motto van de Leutvereniging uit Leur: Wemme ut beste stukske. [l]