Snel appartementen in voormalig St. Antoniusgebouw

ETTEN-LEUR – Projectontwikkelaar NBU wil snel beginnen met het realiseren van appartementen in het voormalig St. Antoniusgebouw. Het is de bedoeling om na de zomervakantie te starten met de bouwwerkzaamheden.

DOOR MONIQUE JANSEN

Op deze manier wil de NBU voorkomen dat het St. Antonius verder verpaupert. Het gemeentelijk monument staat momenteel leeg. De projectontwikkelaar heeft bij de gemeente inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd.

Medewerking

"Wij hebben hierover diverse gesprekken gehad met de NBU. Op basis hiervan hebben wij de bereidheid uitgesproken om medewerking te verlenen aan de transformatie", meldt burgemeester Miranda de Vries aan de gemeenteraad. De appartementen in het St. Antonius maken onderdeel uit van de bouw van 220 woningen op het terrein van GGz Breburg en in het Van Bergenpark.

Het gebied dat wordt herontwikkeld is in totaal 6,9 hectare groot. Er komt een mix van appartementen, rijtjeshuizen en twee-onder-één-kappers. Voorheen verbleven er op het terrein voornamelijk cliënten van GGz Breburg. De laatste jaren wonen steeds meer mensen met psychiatrische problemen thuis en krijgen ze daarbij begeleiding. Daardoor verblijven steeds minder mensen in een instelling. Er is nu veel minder ruimte nodig op het terrein. Daardoor ontstaat ruimte voor huizen.[l]