Het studententeam van ZPV Hieronymus, bestaande uit Selene, Nadja, Valesca v.d. Bogert en Sanne Rebers (vlnr). Paul Koster

Medailles voor Nadja en Selene op NK Studenten Zwemtoernooi

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse zussen Selene en Nadja Wortel deden afgelopen weekend (23 februari) mee aan het Open Nederlands Kampioenschap Studenten.

Selene studeert Biomedische Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Nadja volgt de duale opleiding Medische Beeldvormende Radiotherapeutische Technieken aan de Fontys Hogeschool en werkt in het Amphia Ziekenhuis. Het zwemtoernooi werd gehouden in het Rie Mastenbroek Wedstrijdbad van Zwemcentrum Rotterdam.

Selene won de gouden medaille op de 50 meter schoolslag in 34.25. Op de 100 meter schoolslag won ze de zilveren medaille in 1.16.85. Ze kwam al erg dicht in de buurt van haar persoonlijke records. Erg knap zo vroeg in het langebaan seizoen.

Nadja won tweemaal een bronzen medaille. Op de 50 meter vrijeslag (28.54) en 200 meter wisselslag (2.32.28). Ze bendaderde haar persoonlijke records op een paar tienden. Dat belooft veel goeds voor de volgende wedstrijden in het 50 meter bad!

De dames zwommen ook mee in 2 estafettes. Op de 4x100 meter borstcrawl werden ze knap 4e. Ze eindigden net naast het podium, maar kwamen knap terug van een 7e plaats.[l]