Nederlands Kampioene Junioren 2019. FOTO ANNA FOTOGRAFIE
Nederlands Kampioene Junioren 2019. FOTO ANNA FOTOGRAFIE Anna Fotografie

Lindsay van Zundert wint NK Junioren

ETTEN-LEUR - Van 21 t/m 24 februari werd op de Uithof in Den Haag het Open Nederlands Kampioenschap verreden als onderdeel van de Challenge Cup. Een wedstrijd vol met nationale en internationale toprijders.

Lindsay van Zundert (14) uit Etten Leur van kunstrijvereniging FAN te Eindhoven won hier de titel Nederlands Kampioene in de categorie Junioren 2019. De afgelopen twee jaar werd Van Zundert al Nederlands kampioen bij de Advanced Novice en nu pakte dus ze dus ook gelijk de titel bij de Junioren.

Na zich te hebben gekwalificeerd voor deelname aan het ONK reed Lindsay donderdag een prachtige korte kür waarmee zij aan de leiding ging. Ze scoorde 41.93 punten.

Vrijdag werd de lange kür verreden. Lindsay reed wederom een schitterende sierlijke en krachtige lange kür met prachtige pirouetten en tripples en wist zo de jury en publiek kippenvel te bezorgen. Het hele seizoen heeft Lindsay tot nu toe constant gepresteerd en deze titel bevestigt hoe goed zij bezig is. Tijdens de Bavarian Open in Oberstdorf begin februari behaalde Lindsay haar punten voor mogelijke deelname aan het Junioren WK.

Met het puntentotaal van 117,09 veroverde Lindsay de titel Nederlands Kampioene. Het zilver ging naar Lenne van Gorp (TKV) met 115,89 punten terwijl het brons opgeëist werd door Caya Scheepens met 115,27 punten.

In de eindranking van de Challenge cup in een internationaal veld van 18 rijdsters eindigde Lindsay op de 5e plaats en als beste Nederlandse rijdster waarmee zij de derde titel op haar naam schreef. Lenne van Gorp eindigde 6e en Caya Scheepens 7de.

Lindsay schaatst in het team van Ans Bocklandt - ASW Wilrijk. Daarnaast behoort Lindsay tot het toptalent team van SKN (Stichting Kunstrijden Nederland). Volgende week zal Lindsay deelnemen aan de Kempen Trophy in Turnhout. [l]