REL/RCC Bekaro Dames. FOTO LEONE VAN HAASTEREN
REL/RCC Bekaro Dames. FOTO LEONE VAN HAASTEREN Leone van Haasteren

Royale winst in Driebergen voor REL Dames

ETTEN-LEUR - De pubpuiz van afgelopen zaterdag bleek een uitstekende voorbereiding op de wedstrijd voor zondag. De dames wonnen in Driebergen met 0-88!! Wat een eindstand.

Slechts met 15 dames en ontbrekende 1e en 2e rijers kwamen de dames aan in een heerlijk zonnig Driebergen. Wat improvisatie en geschoven posities later werd er begonnen met de wedstrijd. Spannend was het geen moment. Vanaf het 1ste fluitsignaal waren de dames de bovenliggende ploeg. Naast zonnestralen regende het eveneens tries, Roza Helmer, Seraphine en Leatitia Delanney wisten 3 of meer keren door de verdedigende linies heen te breken. Prachtig geconverteerd door Serena van de Hoek. De stijgende lijn in teamspel werd duidelijk voortgezet. Prachtige teamaanvallen werden opgezet waarbij het spel levend werd gehouden. Emma Meesters, Lieke Verhulst en Lindsay Jane Mills scoorden allen hun 1ste try ever of van dit seizoen. Opvallend was de stabiele scrum die steeds meer naar voren ging. Ook werd er goed druk gezet in de verdediging waardoor fouten bij de tegenstander werden afgedwongen. Er werd steeds meer druk gezet en tackels werden gemaakt. Het zelfvertrouwen groeit en dit is duidelijk te zien. Wat een fantastisch resultaat!

As woman of the match werd Feme Mijzen gekozen door de persoonlijke ontwikkeling die ze heeft laten zien. Inlopen als een beest en altijd in support! Toppertje! Roza werd door de tegenstander gekozen als Woman of the match omdat deze speedy door niemand bij te houden was.

Met dit resultaat zijn de dames gestegen naar plaats 2 in de competitie. The only way is up. De volgende wedstrijd van de dames is 10 maart in Roosendaal.

Uitslagen 24 februari

RFC Oisterwijk Oysters 2-RC Etten-Leur 42-24

RC Eindhoven 2-R.E.D. Combinatie 77-7

Blue PantherDogs 1-REL/RCC Bekaro Dames 0-88

Komend weekend geen wedstrijden i.v.m. Carnaval

Wil je meer weten van Rugby? Kom langs op trainingsavonden (dinsdag & donderdag) op ons sportpark aan de Kempenerrandweg (Sportpark De Streek). Afgelopen zaterdag vond de 1ste editie van de REL Pubpuiz plaats. Een prachtige opkomst en wat een gezelligheid!! Complimenten naar onze quizmasters, Wanne Wevers en Richard de Koning, die deze avond fantastisch in elkaar gezet hebben. 9 rondes in verschillende categorieën en de vragen waren pittig!! Prachtige prijzen waren er te winnen. Een geweldig en super gezellige avond en op naar een 2de editie! [l]