De eerste palen voor het dak. FOTO DHR. T. WILLEMSEN, PASTOOR
De eerste palen voor het dak. FOTO DHR. T. WILLEMSEN, PASTOOR Dhr T. Willemsen, pastoor

Filipijnen project Mariaparochie: We zijn goed op weg

ETTEN-LEUR - In december zijn we gestart met het inzamelen van geld voor de (af)bouwen van een dak over een ontmoetingsplaats tevens speelplaats tussen twee gebouwen met klaslokalen. Het gaat om de Mansalay Catholic High School op het eiland Mindoro.

Pastoor Willemsen van onze parochie heeft vanuit vroegere jaren nog altijd een sterke band met deze school. Het is de bedoeling dat wij 10.000 euro ophalen zodat het dak in aanbouw eindelijk ook afgebouwd kan worden. Dankzij eerdere geldinzamelingen in de Regio Bergen op Zoom is er al gewerkt aan de funderingen en konden de eerste palen geplaatst worden. Het dak beschut leerlingen tegen brandende zon en de overvloedige moessonbuien. Het geeft hen gelegenheid het hele jaar door hun buiten activiteiten te doen.

Dankzij, met name de collectes in de Adventperiode, de Kerstperioden en dankzij een sponsorloop staat de teller al boven de 3000 euro. De vormelingen van de parochie hebben in Het Oderkerkpark op 14 januari 2019 een sponsorloop gehouden. Klokslag 7 uur ‘s avonds klonk het startschot voor een half uur rennen. Enthousiast werden ze aangemoedigd door ouders, broertjes en zusjes, sponsors en belangstellenden. Met hun rondjes lopen hebben ze ongeveer gemiddeld 35 euro per persoon verdiend. Een heel mooi resultaat dat een uitdaging is voor de communicanten om dit te evenaren of zelfs te verbeteren. Ook ouderen krijgen nog hun kans en wel op de zaterdag voor Pinksteren door mee te doen aan de sponsor fietstocht “Het lopend vuurtje”, dat wederom georganiseerd wordt door gezamenlijk Kerken in West Brabant. Ook voor hen ligt de lat hoog. Als u de scholieren in Mansalay wil steunen, kunt u op de website hmaria.nl lezen hoe dat mogelijk is. Zij zullen u dankbaar zijn zo ook Mrs. Glenda M. Papasin, moeder van student in onderbouw van de MCH School die ons een dankbare brief heeft geschreven i.v.m. dit project. [l]