Arthur Luyken geeft zijn klanten graag advies. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Arthur Luyken geeft zijn klanten graag advies. FOTO STELLA MARIJNISSEN Foto: Stella Marijnissen

Verfhuys staat klaar met advies voor juiste verf

ETTEN-LEUR – Twee jonge ondernemers die vanwege ruimtegebrek op zoek gingen naar een andere locatie in Breda, kozen bij nader inzien voor een tweede Verfhuys en wel in Etten-Leur, op een goed bereikbare locatie aan de Concordialaan. Op 16 februari openden zij daar hun winkel gespecialiseerd in verf en alle benodigdheden die daarbij horen. Zij willen hun passie graag delen, want niemand gaat de deur uit zonder een persoonlijk advies.

DOOR STELLA MARIJNISSEN

Arthur Luyken en Patrick ten Haaf deden hun kennis op tijdens hun werk in een verfspeciaalzaak. Ze hadden toekomstplannen, samen een bedrijf opzetten, en bedachten van alles. "Maar nadat al die ideeën voorbij waren gekomen en weer afgekeurd dachten we: waarom beginnen we zelf geen verfwinkel. Hier hebben we verstand van, hier zijn we goed in" vertelt Luyken. En het eerste Verfhuys werd vijf jaar geleden ingericht.

Advies

Zij werden met hun formule, vakkennis en enthousiasme zo succesvol dat een tweede winkel het resultaat is. "We zijn géén schilders maar kunnen onze klanten wel vertellen wat ze kunnen doen en welke producten daar het beste voor gebruikt kunnen worden." Advies geven dus. "Dat is het belangrijkste, we willen niet zomaar een blik verf of een kwast verkopen. We willen het hele verhaal horen, wat wil je doen, wat wil je bewerken."

Verf

"Een verfspeciaalzaak hoeft niet duur te zijn" vindt Luyken. "We willen graag dat de juiste producten worden gekocht." Aan een adviesverkoopprijs doen ze niet bij het Verfhuys. Sikkens grondverf, muurverf en lakverf wordt aangeboden voor prijzen die zo'n 30 tot 40 procent lager zijn. Verfhuys is tevens diamond dealer en dat keurmerk staat garant voor de kwalitatief hoogwaardige Sikkens producten. Het huismerk BTC is eveneens een professionele verf met een makkelijke verwerking en een lange levensduur. "Met ieder budget kan hier gekocht worden" merkt Luyken op. "We hebben bijvoorbeeld Epanol, een merk van wat wij noemen de doe-het-zelf kwaliteit. Prima, niets mis mee, het gaat bijvoorbeeld buiten iets minder lang mee maar is wel goedkoper." Alle verven kunnen overigens in de winkel op kleur gemengd worden.

Assortiment

Het assortiment van Verfhuys bevat naast de reguliere verfproducten ook betonverf voor bijvoorbeeld garagevloeren, showrooms of winkelpanden. Voor de verschillende typen houten vloeren zijn er parketlakken en olie. Uiteraard ontbreken verfrollers en kwasten in alle soorten en maten niet, waarbij de universele kwast met zijn speciale samenstelling geschikt is voor zowel verf op waterbasis als voor terpentine verven. Daarnaast kan de doe-het-zelver kiezen uit allerlei handige hulpmiddelen om de klus te klaren, tot aan afdekmaterialen voor de vloer aan toe. De behangboeken bevatten een ruime keuze, passend voor elk interieur en voor 12.00 uur besteld betekent de volgende dag in huis.

Feestaanbieding

Om de opening van de nieuwe zaak te vieren heeft Verfhuys gedurende een maand speciale aanbiedingen. Bij elke liter Sikkens verf gratis een kwast naar keuze. Bij tien liter muurverf van Sikkens of BTC gratis een muurverfroller en tien liter Histor muurverf monodek wordt aangeboden voor € 29,95 (normaal € 74,00). De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur. [l]