Kinderoptocht 2018.
Kinderoptocht 2018. Foto:

Kinderoptocht belooft weer een gigantisch spektakel

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 2 maart trekt de Kinderoptocht weer van Etten naar Leur. Om klokslag één uur zal de grote stoet zich in beweging gaan zetten.

Op de Markt staat Prins Joris de 1e van het Stijlorenrijk die met zijn gevolg alle kinderen toe zal juichen en aan zal moedigen om er een mooi feestje van te maken. De kinderen op hun beurt zullen de Prins bij hun act betrekken waarbij ze graag gebruik maken van de 2 motto's. Dit jaar zijn dat "Wemme ut beste stukske" van de Leurse Leut en "We trekke ut stripke dur" van het Stijlorenrijk. Het is altijd leuk om te zien hoe de kinderen dit weer origineel vertalen. Soms zie je ook beide motto's tot één geheel verwerkt. Dus kom kijken naar deze originele creaties.

Route

De route start in De Dreef en vervolgens Markt, Oude Bredaseweg, Anna van Berchemlaan, Oranjelaan, Wilhelminalaan, Liesbosweg, Plantijnlaan, Concordialaan, van 't Hoffstraat, Lindenbleek, Van Bergenplein waar de optocht om ca 15.00 uur wordt opgewacht door de raad van elf van Leurse Leut en aldaar wordt ontbonden.

Prijsuitreiking

Om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats door Prins Adrijaon de 2e in 't Turfschip. Hij doet dit alweer voor de 3e keer. We gaan er vanuit dat het net zo spannend zal zijn als alle voorgaande jaren. Als je het ook leuk vindt om mee te doen aan de kinderoptocht dan kun je je nog aanmelden tot vrijdag 22 februari a.s. Je kunt dit doen door je aan te melden via onze nieuwe website www.sco.etten-leur.nl.

Afhankelijk van het aantal personen kun je je inschrijven in de categorie A voor individuelen en paren, de categorie B voor kleine groepen van 3 tot en met 6 personen, de categorie C voor groepen van 7 personen en meer en als laatste categorie D die is bestemd voor groepen die iets hebben gebouwd op een wagentje.

Alle deelnemers ontvangen een geldprijs en een onderscheiding van deelname. Tevens is er voor de eerste, tweede en derde prijswinnaars in elke categorie nog een mooie beker beschikbaar. Alle eerste prijswinnaars worden bovendien door Prins Adrijaon de 2e uitgenodigd om op zondagmorgen pannenkoeken te komen eten.

Wisseltrofeeën

Er zijn ook nog 2 wisseltrofeeën in de wacht te slepen. Dat zijn de Mottoprijs en de Oele Trofee. De mottoprijs wordt toegekend aan de deelnemer die 1 of beide motto's het beste toepast, deze wordt voor alweer het 9e jaar uitgereikt als wisseltrofee. Dit betekent dat je deze trofee een jaar lang in je bezit mag hebben. Het leuke aan deze trofee is dat de naam van de winnaars elk jaar hierop wordt vermeld. Deze wisseltrofee is ter beschikking gesteld door De Etten-Leurse Bode. Voor de 6e keer wordt de Oele prijs uitgereikt. Deze trofee is beschikbaar gesteld door het plaatselijk bekende duo "Goei Volluk" en wordt uitgereikt aan die deelnemer die tijdens de optocht het beste inspeelt op het publiek. Oel is een oud woord voor gek doen en dat kan natuurlijk heel goed met carnaval. Tevens staat de afkorting voor Optocht Etten-Leur. Dus al bij al genoeg reden om mee te doen aan deze geweldige kinderoptocht. [l]