Rechtszaak tegen beveiligers kluisjesroof start in mei

ETTEN-LEUR - Op 21 mei begint de rechtszaak tegen de twee beveiligers uit Etten-Leur en Roosendaal (respectievelijk 43 en 46 jaar) die vastzitten in verband met de kluisjesroof die in het weekend van 3 en 4 maart 2018 plaatsvond bij het filiaal van de Rabobank in Oudenbosch.

DOOR ONZE REDACTIE

Donderdag vond bij de rechtbank in Breda een pro forma zitting plaats. De kluisjesrovers zouden in de nachtelijke uren ruim 300 kluisjes gekraakt hebben. De twee beveiligers worden verdacht van betrokkenheid bij deze roof omdat ze het alarm uitschakelden en de deuren van de bank openden. Uit meerdere kluisjes werden waardevolle spullen weggehaald, naast geld onder andere ook sieraden.

Gestolen spullen

Op de zitting van donderdag heeft de Rabobank aangekondigd de waarde van de gestolen spullen terug te eisen. Het merendeel van de gedupeerden is in de tussentijd schadeloos gesteld. In totaal behandelde de Rabobank de zaken van ongeveer 300 gedupeerde klanten. Een jaar na de roof is ongeveer tachtig procent van de mensen met een kluisje gecompenseerd. Dat zou neerkomen op ongeveer tien miljoen euro.

Hechtenis

De twee beveiligers, die nadat ze vorig jaar opgepakt werden al in hechtenis zitten, blijven in elk geval tot aan de start van het proces in voorarrest. Overigens zijn de daadwerkelijke daders na de kluisjesroof naar het buitenland gevlucht. Hun identiteit is wel bekend.[l]