'Boeren horen bij Brabant'

ETTEN-LEUR - Op woensdag 6 maart zal het Provinciale Statenlid voor de ChristenUnie, Hermen Vreugdenhil, en op zaterdag 9 maart zal de minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit, Carola Schouten, onze regio bezoeken.

Een belangrijk speerpunt voor de provinciale verkiezingen van de ChristenUnie is: "Boeren horen bij Brabant". Boeren hebben altijd bij Brabant gehoord, maar hebben het de laatste jaren niet gemakkelijk. Vandaar dat de ChristenUnie er een speerpunt van maakt om de boeren bij te staan in hun bestaan, met oog op de natuur.
Op 6 maart zal Hermen Vreugdenhil met een delegatie van kandidaten voor de Provinciale Staten en bestuursleden van ChristenUnie West-Brabant de "Melkveehouderij de Jong", Mariadijk 4 in Dinteloord bezoeken en tevens het "Akkerbouwbedrijf Burgers", Bloemendaalse Zeedijk 41 in Zevenbergschen Hoek. Beiden zijn toonaangevende bedrijven in de sector.
Minister Carola Schouten zal zaterdag met een delegatie een bedrijf in Etten-Leur bezoeken.
Beide bezoeken moeten er toe bijdragen dat er meer begrip komt voor de situatie waarin boerenbedrijven in Brabant moeten werken, maar dat de samenleving ook een verantwoordelijkheid heeft naar de producenten van ons voedsel.
Inlichtingen bij Jan Oskam, secretaris ChristenUnie West-Brabant, telefoon 0168-325519; jan.oskam368@ziggo.nl. [l]