Concert Trouwkerkje
Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op zondag 10 maart organiseert de Orgelkring Jacobus Zeemans het tweede concert van dit jaar in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein in Etten-Leur. Janno den Engelsman en Maarten Stalpers zullen op deze middag een concert verzorgen.

Janno den Engelsman studeerde orgel, klavecimbel en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Na deze studie volgde hij privélessen bij de organist Liuwe Tamminga in Bologna (It). Hij won prijzen op orgel-concoursen in Leiden (1996) en Nijmegen (2002). Als organist, beiaardier en basso-continuo speler is hij actief in binnen- en buitenland.

Maarten Stalpers studeerde klarinet klassieke muziek aan het Brabants Conservatorium (Cum Laude) bij de wereldberoemde Belgische klarinettist Walter Boeykens (1985) en behaalde in datzelfde jaar in Utrecht het diploma hoofdacte B voor klarinet. Daarna volgde het diploma Uitvoerend Musicus klarinet (Tilburg, 1987) en het diploma Improvisatie voor klarinet en saxofoon bij Willem Kuhne (1996).

Op 10 maart zullen beide musici een gezamenlijk concert verzorgen waarbij Janno den Engelsman het Zeemansorgel zal bespelen en Maarten Stalpers bespeelt de klarinet.

Er zullen werken te horen zijn van onder andere Abraham van den Kerkhoven, G.F. Händel, J.C. Bach, J.S.Bach, W.A. Mozart en G.P.Telemann. De aanvang van het concert is om 15.00 uur, u bent van harte welkom! Zie ook de website van de Orgelkring www.jacobuszeemans.nl en de facebookpagina https://www.facebook.com/orgelkringjacobuszeemans. [l]