Start meters maken voor de mini pupillen. FOTO DICK RINGELBERG
Start meters maken voor de mini pupillen. FOTO DICK RINGELBERG Dick Ringelberg

Achilles activiteiten voorjaar 2019

ETTEN-LEUR - De Trainingspakkenwedstrijd, op zaterdag 23 maart, is de traditionele openingswedstrijd van het baanseizoen bij Achilles. Leden kunnen zich t/m 17 maart inschrijven via atletiek.nu. Het een interne wedstrijd is, dus gratis! Er zijn ook geen prijzen te behalen, maar voor de jongere deelnemers wordt er wel een diploma gemaakt.

Programma

Om 09:45 uur is de eerste start van de 1.500 meter. De serie-indeling van de 1.500 meter is op basis van de verwachte prestatie. Voor een goede serie-indeling is het belangrijk dat je een tijd opgeeft die je verwacht te gaan lopen. De snelste serie wordt het eerst gelopen.

Om 10:30 uur wordt begonnen met de meerkamp voor de jongste jeugd, de G atleten en Recreanten. Meerkamp-onderdelen: sprint, hoogspringen, verspringen, vortexwerpen en meters maken (6 min. hardlopen voor de A Pupillen en 4 min. voor de jongere Pupillen), en na afloop pannenkoeken!

De groepen D/C/B/A Junioren, Senioren en Masters starten om ongeveer 12:00 uur met hun meerkamp, die bestaat uit de onderdelen: sprint, ver-, hoogspringen, kogelstoten en speerwerpen. Meer informatie: www.arvachilles.nl.

Eerste competitiewedstrijd C/D junioren

Op zaterdag 6 april is voor C/D junioren de 1e competitiewedstrijd in Etten-Leur. De atleten van 12 t/m 15 jaar van atletiekclubs uit Zeeland (Middelburg, Goes en Terneuzen) en West-Brabant (Etten-Leur, Steenbergen, Roosendaal, Zundert, Bergen op Zoom en Zevenbergen) strijden tegen elkaar vanaf 11:00 uur. Ze doen de onderdelen: sprint (60, 80 of 100 meter, afhankelijk van de leeftijd), horden (60 of 80 meter), mila (800 of 1.000 meter), estafette (4x60, 4x80 of 4x100 meter) en discuswerpen, kogelstoten, speerwerpen, hoog- en verspringen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen is het laatste nummer om 17:30 uur afgelopen. Deze junioren komen in teamverband uit voor hun vereniging en mogen per atleet aan maximaal drie (van de 8 tot 9) onderdelen meedoen. De 2e wedstrijd is op 25 mei in Terneuzen, de 3e en laatste wedstrijd wordt op 22 juni in Zevenbergen gehouden.

Ondersteun het motto van de Roparun en doe mee aan de Mini Ropa Run in Etten-Leur

Roparun team Swietelsky Run4Life en ARV Achilles organiseren op zaterdag 13 april een Mini Ropa Run. Dit ter ondersteuning van het motto van de Roparun: door een sportieve inspanning geld in te zamelen dat zo veel mogelijk ten bate komt van de Stichting Roparun Palliatieve Zorg, om het leven van kankerpatiënten te veraangenamen.

Bedrijventeams: start 13:30 uur. Als bedrijf je werknemers lekker laten sporten, reclame voor jezelf maken én het goede doel steunen? Stel een team samen van 2 tot 5 personen die in estafette in totaal 10 km hardlopen. De lopers van het team leggen om beurten een ronde van 2 km af, tot de 10 kilometer is voltooid. Het aantal teamleden bepaalt de afstand per loper; elke ronde van het parcours is 2 km ronde op de baan leg je samen als team af. Je komt dus gezamenlijk over de finish, extra gezellig! Uiteraard is inschrijven met meerdere teams van hetzelfde bedrijf of club mogelijk. Extra mooi natuurlijk als jullie duidelijk herkenbaar zijn, bijvoorbeeld met shirts met logo. Verzin een herkenbare teamnaam en schrijf je team(s) in!

Hardloopteams, Kangoo Jumpers en RaceRunners: start 15:00 uur. Inschrijven en meer informatie kan je vinden op de website: www.miniroparun.nl. [l]