Stichting Oude Stijl Jazz
Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op zondag 17 maart vindt, na een onderbreking in februari vanwege het carnaval, weer het volgende concert plaats georganiseerd door De Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur.

Te gast is dit keer niet zomaar een orkest, maar het oudste nog spelende jazzorkest ter wereld in zijn soort. Het orkest werd opgericht in 1924, heeft nooit opgehouden te bestaan en viert dit jaar dus haar 95 jarig jubileum.

Sinds de oprichting van het orkest in 1924 tot heden hebben honderden nummers deel uitgemaakt van het repertoire. Veel muziek is door de jaren heen in een wisselende samenstellingen gespeeld. De laatste jaren wordt veelal geput uit de fantastische arrangementen die door Ad Houtepen destijds zijn geschreven. Het repertoire van The Original Victoria Band omvat inmiddels honderden arrangementen met als voorbeelden de orkesten van Sam Lanin, Duke Ellington, Fletcher Henderson, Paul Whiteman, The California Ramblers etc. en kenmerkt zich als de “Hot Jazz Dance Music”.

Hoewel de oude stijl jazz de laatste jaren tijdens de diverse festivals min of meer wordt verdrongen door andere muzieksoorten, die geprogrammeerd zijn om vooral veel publiek te trekken, is deze stijl van jazz wat The Original Victoria Band betreft tijdloos en blijft het enorm fijne muziek om te spelen en om naar te luisteren. Van alle tijden is het zoeken naar goede muzikanten, die gekwalificeerd zijn om deze muziek te spelen en die ook “verliefd” kunnen worden op deze muziek. The Original Victoria Band speelt alleen muziek uit de jaren 1924-1932. Een korte periode maar met vele mooie aanstekelijke muziek waar u, net als zij, vrolijk van wordt. Een optreden met de OVB is iedere keer weer een klein feestje waarbij zij u graag begroeten.

Viool: Renee van Brakel. Altsax/klarinet: Jan Scheepers. Tenorsax/alt/sopr.: Jeroen de Jong. Tenor sax: Martijn van Eetveldt. Trombone: Dre van Rijthoven. Cornet: Martin Wolfs. Cornet: Berry Rijnen. Sousafoon: John Koreman. Percussie: Ed Landman. Piano: Rob Roldaan. Banjo: Milton de Ruyter. Zang: Rob Snepvangers. Techniek: Jim van Tilborg.

Graag ontvangt de Stichting weer veel liefhebbers van deze muziek op zondag 17 maart in de gastvrije Linde. Zoals altijd vangt het concert aan om 14:00 en duurt tot 17:00 uur. Dit concert van een uniek orkest mag u zeker niet missen. Breng dus gerust familie, vrienden en kennissen mee en geniet van een middag heerlijke hot dance jazz.

Wilt u meer weten over de Stichting en de komende concerten, bezoek dan eens de website www.jazzettenleur.nl. [l]