Vlnr. Dennis Aerts, Henk Boot. FOTO MICHELLE VAN MERRIENBOER
Vlnr. Dennis Aerts, Henk Boot. FOTO MICHELLE VAN MERRIENBOER Michelle van Merrienboer

Henk Boot wint
Groene Lintje 2019

ETTEN-LEUR - Afgelopen zondag 10 maart vond de uitreiking van het Groen Lintje 2019 plaats in het Natuurkundig museum te Etten-Leur. Dit jaar waren er drie genomineerden, te weten: Henk Boot, Ria de Schutter en Hans Wierema.

Henk Boot is al jarenlang bezig om biodiversiteit van het buitenleven te verbeteren. Hij heeft samen met anderen gezorgd voor bloemenranden langs wegen en op lege terreinen. Daarnaast is hij nauw betrokken om rond maisvelden zonnebloemen te zaaien, dit alles om het leefklimaat van alle dieren en met name de bijen te verbeteren. Hij zet zich ook ieder jaar in om de basisscholen te betrekken bij projecten. Kortom een veelzijdig man die zich met hart en ziel inzet voor onze leefomgeving.

Ria de Schutter zet zich in voor allerlei vrijwilligerswerk, zoals het schoonhouden van grasstroken langs Zevenbergseweg van molen De Lelie tot Zwartenbergse molen. Ze is vrijwilligster bij het klooster en in het Praothuis. Bij Avoord helpt ze mee op de dierenweide bij het Franciscushof.

Als laatste genomineerde is Hans Wierema. Niet voor zijn politieke werk, maar als de man achter het jaarlijkse wilgen knotten, het opknappen van het Laarzenpad en het meedenken met Natuurmonumenten.

Alledrie de genomineerden zetten zich belangeloos in voor een groener en gezonder Etten-Leur. Uiteindelijk kon er maar één iemand met het lintje naar huis gaan en dit jaar is Henk Boot de gelukkige. [l]