Michael van Ginneke, de winnaar van de dagprijs.
Michael van Ginneke, de winnaar van de dagprijs.

Eerste wedstrijd voorjaarscompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Met slechts dertien deelnemers aan de start is zaterdag de eerste wedstrijd van onze voorjaarscompetitie gevist. Het stormachtige voorjaarsweer en de wetenschap dat tijdens de voorjaarscompetitie 2018 de vangsten erg slecht waren, zal ongetwijfeld de belangrijkste reden hiervoor zijn.

Voor de slechte vangsten waren hadden de thuisblijvers niet weg hoeven te blijven want de vangsten vielen niet tegen. Wel-is-waar kwamen er geen bergen vis op het droge maar iedere deelnemer had één of meerdere keren succes. Of de keuze van de wedstrijdcommissie om de wedstrijd te vissen op de visstoepen i.p.v. op de kade de reden is van betere vangsten dan vorig jaar zal altijd een vraag blijven.

Dagprijs

De eerste dagprijs van deze competitie gaat naar Michael van Ginneke die in vak A acht vissen ving waaronder een mooie zeelt van 45 cm.. Samen met zeven kleine exemplaren leverde dat 115 punten op voor Michael. Op de tweede plaats eindigde Cees de Winter die zeven vissen ving, één maatvis en zes ondermaatse. Wim Heymans maakte het podium in vak A compleet met 35 punten. Wim ving hiervoor zeven vissen.

Man of the Match

Hoewel Michael van Ginneke dagwinnaar werd, mag Johan Hultermans zich deze week “Man of the Match” noemen. Johan ving veruit de meeste vissen van allen deelnemers, zestien stuks waarmee hij 110 punten behaalde, vijf te weinig om Michael van de titel “dagprijswinnaar” af te houden. Johan Horstmans ving de meeste maatvissen van de dag, drie stuks, die hem samen met vijf kleintjes 87 punten en plaats twee in zijn vak opleverden. Op de derde plaats in vak B eindigde ex aequo Cees van Gastel en Ad Voermans. Beiden vingen negen vissen die een waarde vertegenwoordigden van 45 punten.

De volledige uitslag is: Vak A: 1. Michael v. Ginneke 15 pnt; 2. Cees de Winter 50 pnt; 3. Wim Heymans 35 pnt; 4. Jef Roovers 25 pnt; 5. Ton Aarts en Rene Verhoef 15 pnt;
7. Jan v. Gool 5 pnt. Vak B: 1. Johan Hultermans 110 pnt; 2. Johan Horstmans 87 pnt; 3. Cees v. Gastel en Ad Voermans 45 pnt; 5. Gerrit Lambregts 15 pnt; 6. Cees Maas 5 pnt.

Programma

Zaterdag 23 maart Landelijke Opschoondag. Zoals ieder jaar neemt onze vereniging weer deel aan de Landelijke Opschoondag. Op 23 maart gaan we met een groep vrijwilligers het zwerfvuil langs de Leurse Haven en in de Zwartenbergse Polder opruimen. Wilt u helpen om onze vereniging op een positieve manier onder de aandacht te brengen dan bent u van harte welkom. We verzamelen om 8:00 uur op de parkeerplaats bij de Zwartenbergse molen. De ervaring van de voorgaande jaren leert ons dat we rondom de middag klaar zullen zijn.

Zaterdag 30 maart; tweede wedstrijd voorjaarscompetitie. Vissen van 12:30 tot 15:00 uur in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs. [l]