Hou van mij.
Hou van mij. Hou van mij

Oude schatten tijdens open huis Karin van Geel

ETTEN-LEUR - Tijdens de twee laatste weekenden van maart houdt Karin van Geel Open Huis van 14.00 tot 17.00 uur aan de Heggemus 23 in Etten-Leur. Op deze locatie zijn haar beelden tevens te bezichtigen op dinsdagmiddag 26 maart en donderdagmiddag 28 maart.

“Beelden maken is voor mij een soort van ademhalen geworden”, aldus Karin die al zo’n 35 jaar, heel gedreven, met klei in de weer is.

Vrijwel jaarlijks of vaker exposeert zij haar sculpturale keramiek en dat gebeurt inmiddels uitsluitend in haar woonplaats Etten-Leur. Wat overblijft van een expositie wordt opgeborgen. En dat zijn nu inmiddels ruim honderd beelden; verborgen schatten. Tijd om ze weer eens op te graven en zichtbaar te maken in Open huis en tuin.

Karin van Geel: “Door de jaren heen heb ik al heel wat mensen blij gemaakt met een beeld. Elk jaar een grote expositie vergt veel kracht en dit Open Huis is ook een manier”

Om ruimte te maken om steeds nieuw werk te kunnen blijven creëren, maakt zij het voor de belangstellenden extra aantrekkelijk. Zowel zij, als een goed doel, kunnen profiteren van het ‘schoon schip maken’.

Van Geel heeft in haar werk een ontwikkeling doorgemaakt van abstracte hol op geknede objecten naar meer figuratief en geboetseerd werk. Mensfiguren en met name lichaamstaal is inmiddels haar thema. Expressief of verstild. Alleen of in een groep, abstract of meer figuratief, gekleurd of heel puur, groot en heel klein. Het komt allemaal voorbij.

Goed voor een uurtje of wat van verwondering. U bent van harte welkom! [l]