Piano concerten voor kids en volwassenen

ETTEN-LEUR - Koningin Maxima zet zich er voor in dat steeds meer provincies het convenant “Meer muziek in de klas” ondertekenen. In dat kader organiseert de Lionsclub Etten-Leur e.o. op zaterdag 23 maart om 16.00 uur een concert voor kinderen van 8 tot 14 jaar in de Van Gogh Kerk in Etten-Leur onder de titel “classicmusic4kids”.

Op de website “Het Koninklijkhuis meer muziek in de klas staat” zegt koningin Maxima dat muziek op een unieke manier bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Het bevordert de sociaal emotionele ontwikkeling van het brein. Muziek legt de basis voor sociale binding en kwaliteit van leven. Het doel van classicmusic4kids is kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek en te vertellen welke betekenis klassieke muziek heeft, ook voor de hedendaagse pop muziek.

Scholen reageren enthousiast

De KSE, het Munnikenheide college en alle basisscholen in Etten-Leur en omgeving reageerden enthousiast en verspreiden flyers onder hun leerlingen van 8 tot 14 jaar. Het concert wordt gegeven door Christian Sanders (30 j). Christian kreeg op 7 jarige leeftijd zijn eerste pianolessen. Hij heeft concerten gegeven in Duitsland, Italië, Spanje Turkije, Oostenrijk en de VS.

Verzoeknummers

Op het classicmusic4kids zal Christian de door hem te spelen stukken aan elkaar praten en toelichting geven op de stukken die hij speelt. Elk kind mag één verzoeknummer opgeven bij het afhalen van een entreekaart. Christian zal een aantal verzoeknummers spelen en uitleggen waarom hij die koos. Tussen de indieners van de gespeelde verzoeknummers worden twintig bioscoopbonnen voor twee personen verloot. Gratis toegangskaart voor kinderen en eventueel een ouder zijn verkrijgbaar bij de City shop naast de Van Gogh Kerk. Het concert duurt tot 17.15 uur. Alle kinderen krijgen na afloop ook nog een verrassing.

Benefiet piano concert om 20.00 uur

Dezelfde pianist Christian Sanders zal om 20.00 uur in de Van Gogh kerk een benefiet concert geven De opbrengst daarvan wordt gebruikt om de kosten van het gratis toegankelijke classicmusic4kids te betalen. Kaarten voor dit concert zijn eveneens verkrijgbaar bij City shop naast de kerk. [l]