Etten-Leurse ondernemers zijn redelijk tevreden

ETTEN-LEUR - Etten-Leurse ondernemers zijn redelijk tevreden over thema's als bedrijfsomgeving, gemeentelijke dienstverlening en ondernemersklimaat. Dat blijkt uit de 'Ondernemerspeiling Etten-Leur 2018'.

DOOR MONIQUE JANSEN

Wel zijn bedrijfseigenaren minder content over de gemeentelijke heffingen. Veertig procent van de ondervraagden vindt de lokale belastingen erg hoog. Ook ervaren zij veel regeldruk. 73 procent van de deelnemers aan de enquĂȘte vindt de handhaving van de gemeentelijke regels goed. De inspanningen van de gemeente om het aantal regels te versoepelen of te vereenvoudigen wordt met een magere 5,6 beoordeeld.

Het ondernemersklimaat in de gemeente Etten-Leur krijgt een 6,8. Belangrijke aspecten voor ondernemers zijn samenwerking en inzet voor bedrijven, dienstverlening en bereikbaarheid inclusief parkeerbeleid. De bedrijfsomgeving wordt hoog gewaardeerd met een 7,3. Ondernemers geven het thema veiligheid hetzelfde cijfer. Wel geeft zestig procent aan weleens last te hebben van overlast en criminaliteit. De bereikbaarheid krijgt een 7,1. Bedrijfseigenaren waarderen de manier waarop de gemeente met hen samenwerkt met een gemiddelde van een 6,1. De communicatie en voorlichting wordt iets hoger gewaardeerd met een 6,3. De resultaten van de peiling worden in april aan een breed publiek gepresenteerd. Ook volgt nog een publicatie op www.waarstaatjegemeente.nl.[l]