Nadja en Selene Wortel wonnen goud en zilver tijdens de finales van het junioren-jeugd-senioren-circuit. -

Nadja Wortel wint circuit-finale 100 meter schoolslag

ETTEN-LEUR - Op 17 maart jl. werd er een junioren-jeugd-senioren circuitwedstrijd gezwommen in het 50 meter bad van 'De Warande' in Oosterhout. Tijdens deze circuitwedstrijden moeten de zwemmers een 200 meter afstand zwemmen om zich te plaatsen voor de 100 meter finale. Tussen deze series en finales worden andere afstanden gezwommen waarvan geen finale is. Selene en Nadja Wortel uit Etten-Leur deden mee.

Nadja zwom de 200 meter schoolslag en tikte als eerste aan in 2.50.87. Dit is een tijd onder de limiet voor het Nederlands kampioenschap. Later dit seizoen zal ze daar dus mogen starten op deze afstand. Met deze tijd ging ze ook nog eens als eerste door naar de 100 meter finale. Tijdens deze finale werd het niet heel spannend. Nadja tikte ruim voor de concurrentie aan in 1.19.42, 7 seconden voor de nummer 2. Daarnaast kwam ze ook nog in actie op de 50 meter schoolslag. Op deze afstand werd ze 2e in 36.70.

Selene zwom de 200 meter vlinderslag. Een pittige afstand. Ze wist zich er goed vanaf te brengen door 3 seconden onder haar persoonlijke record aan te tikken. Haar tijd 2.35.23 was goed voor een plek in de finale later die middag. Tijdens deze finale opende Selene wat langzaam. Hierdoor kon ze de laatste 50 meter beter doorpakken, maar helaas was het net niet genoeg voor de eerste plaats. Ze won het zilver in 1.09.39. Ze zwom daarnaast ook nog de 50 en 100 meter vrijeslag (27.82 en 59.98) waarbij ze allebei de keren de winst pakte en onder de limiet voor het NK bleef. [l]